Destek çığ gibi büyüdü

Destek çığ gibi büyüdü

30 Ekim 2020 merkez üstü İzmir/ Seferihisar olan depremin ardından yaraları sarmak için yurdun dört yanından vatandaşlar, kobiler ve firmalar seferber oldu.

Başlattığı yardım kampanyası büyük yankı bulan Buca Elit Perde kurucusu Sevil Albayrak yaşadıklarını ve başlattığı kampanyayı deprem anında birlikte olduğu  MedyaEge köşe yazarı Pınar Yeşiltay Sevim’e anlattı.

basliksiz-3-020.jpg

“Salı günü arkadaşlar ile birlikte depremin en çok hasar görüldüğü bölge olan bayraklıya gittik.  Gördüğümüz yıkılan evler ile bizde yıkıldık. 

Sosyal hizmetler, belediye binası, öğretmenler evi gibi çadırların kurulduğu ve insanların ve yardımların toplandığı bölgelere toplanan yardımları ulaştırmak için gittik. 

Gördüğüm manzara tüylerimi diken diken yaptı. Gerekli olan tüm yardımlar fazla fazla yapılıp, 
Merkezlerden dışarı taşmış ve İzmirliler el birliği ile depremzedeler için seferber olmuştu.

Türk insanı ile ve Türk olduğum için bir kez daha gurur duydum.

Deprem alanından evime dönerken düşündüm “Ben bu insanlar için ne yapabilirim “dedim .

Biz perdeciyiz, depremzede ailelerin evlerini yeniden kurarken onların perdelerini yapmak geldi aklıma ancak bu iş sadece benim ile çözülebilecek bir konu değildi. Sosyal medyanın gücünü kullanarak  hemen bir hikaye paylaştım ve beni takip eden tüm perdecilerden destek istedim.

Tüm camia perakendeci toptancı buna destek oldu.
Destek çığ gibi büyüdü 
Şu an 280 ailenin perde sözünü aldık 
Yalnız taş, duvar olmaz dedi perde camiası sağolsun. Sektörüm kampanyanın hakkını verdi. Depremde evlerini kaybetmiş ve yeni evlerine taşınacak her ailenin tüm evinin perdelerini başlattığım kampanya kapmasında sektörümdeki arkadaşlarımla ile birlikte yapacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.