DEÜ REKTÖR VEKİLİ ÇELİK’TEN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

DEÜ REKTÖR VEKİLİ ÇELİK’TEN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Çelik, Türk Milletinin 15 Temmuz gecesi gösterdiği istiklal ve kurtuluş mücadelesini vurgulayarak, “Bir milletin şanlı tarihi, gök kubbe altında söylenen parıltılı sözlerle değil; istiklal ve istikbal uğruna verilen mücadele ile yazılır. Türk milleti defalarca istiklal ve kurtuluş mücadelesi vermiştir. Her seferinde şanı ve şerefiyle aldığı zaferleri tarih sayfalarına yazdırmıştır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için şehit olanlara Allah’tan rahmet; 15 Temmuz’da gösterdikleri fedakârlıklarından dolayı gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum“ dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, hain darbe girişiminin ikinci yılında yaptığı açıklama ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutladı. Çelik, şehitlerimizin ve gazilerimizin 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdığını belirterek, bıraktıkları hatıraların gelecek nesiller tarafından gururla hatırlanacağını kaydetti. Çelik, “Ecdadımızın, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve 9 Eylül’de verdiği mücadelelerle koruduğu özgürlüğümüz, bu millet tarafından 15 Temmuz gecesinde de şer odaklarına karşı korunmaya devam etmiştir. O hain terör gecesinde ihanetin karanlık mevzilerine saklananlar, elinde bayrağı, dilinde duası, gönlünde vatan aşkıyla dolu milletimizin gazabına uğramıştır. Bu yolda hakkın rahmetine kavuşanlar, o günde aziz milletimizin arasından çıkmıştır. O kahramanlar sayesinde 15 Temmuz gecesi de aziz milletimiz kendi tarihini yine kendi kalemiyle yazmasını bilmiştir” dedi.

HALKIMIZ DEVLETİNE SAHİP ÇIKTI
 

“15 Temmuz gecesi akla hayale gelmeyecek ölçüde; düşman askerine yönelmesi gereken namluların kendi evlatlarımıza ateş açtığına; evlatlarımızın birer birer şehit düşmelerine şahit olduk” diyen DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “15 Temmuz gecesinde aziz milletimizin iradesini yok saymaya çalışanlar; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet’ ülküsünü anlamsızlaştırmayı ve onun gayretlerini ortadan kaldırmayı hedef alanlar, alacakları cevabı elbette tahmin edemediler. Devletine ve seçilmiş iktidarına sahip çıkan aziz milletimiz, saf çelikten yapılmış makineleri, demirden dövülmüş namluları kağıt parçası gibi yırtıp atıverdi. Devletimizi tehdit ve baskıyla boyun eğdirmeye çalışanlar; aziz milletimizin kadim gücünü asla öngöremedi. Çünkü onlar, hiçbir zaman Nene Hatunların Seyit Onbaşıların torunları, evlatları olmadı; olamadı” diye konuştu.  

ALLAH BİRLİĞİMİZİ VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN
 

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aziz milletimizin şiarı, geçmişte olduğu gibi gelecekte de birlik ve beraberlikle yol almak olacaktır. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bugüne kadar vatanımızın bölünmez bütünlüğü için şehit olanlara Allah’tan rahmet; 15 Temmuz’da gösterdikleri fedakârlıklarından dolayı gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, akıllarda ve gönüllerde her daim olsun. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın.”

HALKA DAVET
 

DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ayrıca, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Rektörlük binasında 16 Temmuz tarihinde bir dizi etkinliğin düzenleneceğini açıkladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Köşesi” ve “Bir Milletin Diriliş Gecesi” konulu hat ve minyatör sergisinin açılışının gerçekleştirileceğini kaydeden Çelik, tüm halkı bu etkinliklere davet etti. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.