DEÜ Rektörü Hotar, Sertel'in iddialarına cevap verdi

DEÜ Rektörü Hotar, Sertel'in iddialarına cevap verdi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in geçtiğimiz günlerde ortaya çıkardığı satılan kız yurdu konusuna dair açıklama yaptı.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in “bağışlanan arazi satışa çıkarıldı” ve “bağışçının isteği yok sayıldı” yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Hotar, bağışçı tarafından bağışlanmış olan İnciraltı bölgesindeki söz konusu taşınmazın, bağış sözleşmesinde belirtildiği üzere, elde edilecek gelir ile ancak kız yurdu yapılabileceği maddesinin altını çizdi. Rektör Hotar, bahsi geçen taşınmazın 3. derece sit alanında olduğundan ve imara açık olmadığından üzerinde bir bina yapma imkanının bulunmadığını vurgulayarak, “Daha önce 06.09.2019 ve 05.01.2020 tarihlerinde bahsi geçen gayrimenkulün satışı için aynı usulle ihale edildi, ancak istekli çıkmamıştı. Şimdi bu satışa ilk kez çıkılmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Yeni mi fark etmişler! Sözleşme son derece açık ve kamuoyu ile de paylaştık. Bu arazinin satışından elde edilecek gelir yalnızca kız öğrenci yurdu yapımı için kullanılabilir. Bununla birlikte, Üniversitemiz adına tescilli bulunan taşınmazla ilgili olarak bağışçının 04.10.2019 tarihinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile bahse konu taşınmazın satılıp karşılığında yüklenici tarafından yurt yapılması şeklinde protokol yapmış olmasının da hukuken karşılığı bulunmamaktadır” dedi.

hotar.jpeg

Konunun siyasi hırs ve hasımlık uğruna belli çevrelerce kasıtlı olarak çarpıtıldığını belirten Rektör Hotar, “İzmir için hizmet üretmek yerine kasıtlı dezenformasyon üzerinden, yapılacak hizmetin önüne geçmeye çalışmak; ilk başta bu şehre ihanettir. Bu konuda bazı isimlerin ve medya organlarının bilgi kirliliği yaratarak kentimizin marka haline gelen araştırma üniversitesini hedef almasını üzüntü ile karşılıyoruz. İzmir ve öğrencilerimiz için imkanları iyileştirmeye çalıştığımız noktada karşılaştığımız tüm çarpıtmalara rağmen, ülkemizi emanet edeceğimiz, Dokuz Eylül Üniversitesi ismini gururla temsil edecek gençlerimizin eğitim-öğretim hayatlarında yanında olmayı; onlar için üretmeyi ve kentimizin menfaatlerini düşünmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

sertel.jpeg

NE OLMUŞTU?

Eski AKP milletvekili Fatma Seniha Nükhet Hotar’ın rektörlüğünü yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi, kız öğrencilere yurt yapımı için bir hayırsever tarafından bağışlanan İzmir İnciraltı’ndaki 3 bin metrekarelik araziyi satışa çıkarmıştı. Arazinin satış ihalesi bugün (2 Aralık 2022) gerçekleştirilecekti ancak araziyi kız yurdu yapılması koşuluyla bağışlayan Ferhan Şahinci’nin Amerika’da yaşayan oğlu Erin Şahinci, satışın durdurulması için avukatı aracılığıyla başvuruda bulundu, dava açacaklarını bildirmişti.

Erin Şahinci’nin avukatı Şule Pınar Arık, İzmir Valiliği ve Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğüne gönderdiği yazıda, “Ferhan Şahinci 17.08.2020 tarihinde vefat etmiştir. Halen konu ile müvekkilin oğlu ve taşınmazın bağış yapıldığı tarihte 4’te 3 oranında hissedarı olan Erin Şahinci ilgilenmektedir. İlgili taşınmazın satılması amacıyla gerçekleştirilecek 02.12.2022 tarihli ‘bağışlamanın amacına uygun olmayan’ ihalenin iptali ile taşınmazın iadesi yönünde dava açılacak olup, telafisi mümkün olmayan zararlar doğmaması için dava neticesine kadar söz konusu ihalenin durdurulmasını istiyoruz” açıklamasını yapmıştı.

Atila Sertel de Rektör Hotar'a, “Buradan çok açık ve net görülüyor ki Ferhan Şahinci’nin kız yurdu yapılması koşuluyla bağışladığı araziyi satmak isteyen Fatma Seniha Nüket Hotar, bağışçının şartını ve isteğini yok saymaktadır. Bu hukuken mümkün değildir. Ferhan Şahinci’nin oğlu Erin Şahinci de bu konuda gerekli girişimlerde bulunmuştur. Bugün yapılacak ihale hukuksuzdur. O açıdan bir an önce bu ihalenin durdurularak o araziye kız yurdu yapılması konusunda girişimlerde bulunması gerekmektedir. Yoksa Ferhan Şahinci’nin ruhu şad olmaz ve o arazi asla satılamaz” ifadeleri ile seslenmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.