DEÜ Solaris Ekibi'nden yeni araç tanıtımı

DEÜ Solaris Ekibi'nden yeni araç tanıtımı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Solaris Güneş Arabaları Ekibi’nin uluslararasıyarışmalarda boy gösterecek olan aracı Solaris 11 tanıtımı yapıldı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, aracın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dünyanın en saygın yarışmalarında aldığı ödüllerle adından söz ettiren Dokuz Eylül
Üniversitesi (DEÜ) Solaris Güneş Arabaları Ekibi, yeni aracı Solaris11’i tanıtımı gerçekleştirdi. DEÜ Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Küçük, üniversite mensupları ile Solaris Proje Ekibi ve aileleri katıldı.

solaris-11-tanitim-toplantisi-1.jpg

DEÜ Solaris Güneş Arabaları Ekibi’yle gurur duyduklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr.
Nükhet Hotar, aracın geliştirilmesinde emeği geçen proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi
Aytaç Gören ve ekibini tebrik ederek, “Solaris takımının güneş enerjisine yönelik çalışmalarının bundan sonraki projelere de örnek olacağına inanıyorum. 2003 yılında kurulan ve aradan geçen 18 yılda ülkemizi ve üniversitemizi birçok yarışmada ve platformda temsil eden Solaris Ekibinin gayretleri, ortaya çıkardığı sonuçlar kadar önemlidir. Fakültemiz mensuplarımızın bu tarz çabaları, üniversitemizin girişimcilik ve yenilikçilik alanında geleceğe yön veren vizyonuna da değer katıyor. Çalışmalarını yakından takip ettiğimiz ekibimizin ortaya çıkardığı Solaris 11 aracını da emeğin mekanize edilmiş hali olarak görüyoruz” dedi.

Milli üretime odaklanın

Gelecekte enerjiyi üretebilen, temiz şekilde kullanan ve uzun süre saklayanların bir adım önde olacağını ifade eden Rektör Hotar, “Ülkemiz son yıllarda milli ve yerli üretim anlayışında büyük bir atılım gerçekleştirdi. Başta savunma ve imalat sanayi olmak üzere; temiz veya yenilenebilir enerji teknolojileri konusunda ciddi yatırımlar yaptı. Ülkemiz bölgesel güç olmaktan küresel aktör olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bizde Dokuz Eylül Üniversitesi mensupları olarak ülkemize katma değer sağlayacak; ekonomimizi bağımlılıktan kurtaracak her projede varız. Davamız bundan sonra da bilimi ve inovasyon kültürünü yaygınlaştırmak, aziz milletimize hizmet etmek olacaktır” ifadelerini kullandı.

prof-dr-nukhet-hotar2.jpg

DEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Küçük ise, “Solaris Güneş Arabaları
Ekibi, Solaris 11 aracıyla da fakültemizi ve üniversitemizi gururlandırmaya devam ediyor.
Üniversite-sanayi işbirliğinin en önemli örneklerinden birine imza attık. Bizler, çevre ve
toplum bilinci yüksek, ülkemizin kalkınmasına hizmet edecek bireyler yetiştirmeye devam
edeceğiz. Bu süreçte yanımızda olan Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’a teşekkür
ediyoruz” dedi. Proje Yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Aytaç Gören de 2003 yılında
başladıkları serüvende her geçen gün üzerine koyarak ilerlediklerini belirterek Solaris 11’in
hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Solaris 11’in yüzde 90’ı yerli

DEÜ Solaris Güneş Arabaları Ekibi’nin yeni aracı Solaris 11, tamamıyla karbondan tasarlanan gövdesiyle dikkat çekiyor. Monokok şasi ve 800wh monokristal güneş panellerine
sahip araçta, Solaris üretimi motor bulunuyor. Bir önceki araçtan aerodinamik olarak yüzde 30 daha verimli olarak tasarlanan S11, eylül ayında iLumen European Solar Challenge’da boy gösterecek. Pil ve panel grubu hariç bütün sistemleri Solaris Ekibi tarafından tasarlanan
S11’de, yüzde 90’a varan yerlilik oranı bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.