DEÜ Tıp 40. Dönem Mezunları’nı Uğurladı

DEÜ Tıp 40. Dönem Mezunları’nı Uğurladı

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi bugüne kadar yetiştirdiği 5739 mezununa ek, dün yapılan 40. Dönem Mezuniyet Töreniyle 238 genç hekim mezununu uğurladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi Amfi Tiyatrosu’nda yapılan törene DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr.Erdal Çelik, Genel Sekreter Doç. Dr. Recep Yiğit, DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Dicle, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yeşim Tunçok, Prof. Dr. Oğuz Kılınç, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Obuz, DEÜ Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende açılış öncesi DEÜ Tıp Fakültesi Müzik Topluluğu Öğrencileri (DEMÜT) bir konser verdi. Törende ilk konuşmayı yapan  Fakülte Birincisi Ezgi Odacı kendilerini donanımlı ve nitelikli birer hekim olarak yetiştiren öğretim üyelerine teşekkür etti.

Öğretim Üyelerinin öğrencilerle birlikte sahnede yer aldıkları törende konuşan DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Dicle öğrencileri iyi bir hekim iyi bir yurttaş olarak yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi. Bu konuda tüm öğretim üyelerine teşekkür eden Dicle, geçtiğimiz hafta vefat eden Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enis İğci ve yine elim bir kazada kaybedilen kurucu Rektör Prof. Dr. Namık Demir’in gıyabında tüm  öğretim üyelerini de anarak, desteklerini esirgemeyen Rektörlüğe, Dekanlık Personeli’ne, Hastane Başhekimliği’ne  teşekkür etti. Öğrencilerine teknolojinin insanları esir aldığı bir dönemde pek çok güçlükle savaşırken insanlıklarını kaybetmeden ilerlemeleri gerektiğini öğütleyen Dicle; ”Unutmayın uçurtmalar rüzgarla değil, rüzgara karşı koydukları için yükselirler. Sizler de Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda aklın ve bilimin yolunda ilerleyeceksiniz. Etik değerlere sahip çıkarak Aziz Sancar, Refik Saydamlar, Nusret Fişeklerin yolundan ilerleyin. Yolunuz açık olsun” dedi.

 Türkiye’nin sağlık alanında pek çok sorunu olduğuna değinen İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Obuz bütün bu olumsuz koşulların da iyileştirilmesi için çabalarının süreceğini söyledi. DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ise gençleri tebrik ederek, “Özüyle sözüyle güvenilir, üniversitemizin marka adını daima ileri taşıyarak Atatürk gibi milletinize samimiyetle hizmet etmeye çalışın, Aziz Sancarlar gibi bilimle olun” dedi.

Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Kılınç’ın eşliğinde Hekimlik Andı’nı içen öğrencilerden Fakülte Birincisi Ezgi Odacı’nın kütüğe plaket çakmasının ardından dereceye giren ilk üç öğrenciye DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik çiçek sundu, Dekan Prof. Dr. Oğuz Dicle de diplomalarını takdim etti. Dereceye giren ilk on öğrenciye de DEÜ Tıp Fakültesi Mezunlar Derneği tarafından çeşitli hediyeler verildi. Etkinlik 238 genç mezunun Diploma ve kep atma töreni ile sona erdi. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.