DEÜ Tıp Fakültesi Özbekistan’la Teknoloji ve Bilim İşbirliği Yapacak

DEÜ Tıp Fakültesi Özbekistan’la Teknoloji ve Bilim İşbirliği Yapacak

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Özbekistan Sağlık Bakanlığı arasında bilimsel alışveriş ve teknolojik destek işbirliği yapılacak.

DEÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Celiloğlu İzmir’e gelen Özbekistan Sağlık Bakanlığı temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonrası birlikte çalışma yapacaklarını söyledi.

Özbekistan Sağlık Bakan Yardımcısı ve ARGE sorumlusu, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı ve Kemik Kıkırdak Doku Mühendisliği bünyesinde bulunan Biyomekanik Laboratuvarı’nda incelemelerde bulundu. Yapılan bilimsel ve teknolojik çalışmalar hakkında bilgiler alan Özbekistan Sağlık Bakanlığı temsilcileri DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aynur Akay ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Celiloğlu’nu  makamında ziyaret etti.  Yapılan görüşme sonrası DEÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Celiloğlu  Özbekistan Sağlık Bakanlığı ile fakültenin bilimsel işbirliklerinin geliştirileceğini söyledi.

Ortopedi-Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Havıtçıoğlu da  Biyomekanik Laboratuvarı’nda ve Kemik Kıkırdak Doku Mühendisliği Merkezinde alınan patentli ürünleri inceleyen ekibin Özbekistan’da kurulacak olan medikal fabrika için ön araştırma yaptıklarını ve hangi kliniklere hangi malzemelerin üretilmesi konusunda karar vereceklerini söyledi. Laboratuvarda 2004 yılından bu yana 23 ortopedik medikal ürün için patent aldıklarını belirten Prof. Dr. Havıtçıoğlu dekanlık ve rektörlük yönetimine de tüm bu çalışmalarda verdikleri destek için   teşekkür etti.  Laboratuvarda üretilen patentli çalışmalar için daha önce de Azerbaycan ve Kıbrısla bu tür teknolojik işbirliği yaptıklarını belirten Havıtçıoğlu Özbekistan Sağlık Bakanlığı ile bu görüşmeyle çalışmaya başladıklarını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum