DEÜ Tıp Fakültesi Toplumla Buluşuyor

DEÜ Tıp Fakültesi Toplumla Buluşuyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı Balçova Belediyesi ile eğitim işbirliğinde bir dizi seminerlere başladı. 

Seminerler Balçovalı Semt Evi kursiyerleri hanımlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, ilk iki seminerin konuları sigara ve kanser oldu. 


DEÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı Balçova Belediyesi Eğitim seminerleri DEÜ Tıp Fakültesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda başladı. İlk seminerde,  Dekan Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Kılınç “Hırsızdan, Katilden Dost Olur mu?” başlıklı  sunumu ile sigarayı anlattı. Türkiye’de ve dünyada sigara, tütün kullanımı istatistikler, ölüm oranları konusunda bilgi veren Prof. Dr. Oğuz Kılınç ” Dünya’da sigaradan yılda yüzbin kişi ölüyor, 7 milyon kişi de sigara yüzünden sakat kalıyor. Tüm tütün mamulleri, enfiye, puro, elektronik sigara, katilin değişik kıyafetler giymiş şekilleri” dedi. 

Öte yandan DEÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Öztop da “Kanser Nasıl Oluşur, Kanserden Korunma Prensipleri Nelerdir” başlıklı sunumunda kanser oluşumu nedir, nasıl yayılır, hangi kanserler daha sık görülüyor, ölüm nedenleri, tedaviler ve kanserden korunma hakkında bilgi verdi. Erkeklerde prostat ve akciğer kanserinin en sık görüldüğünü belirten Prof. Dr. Öztop, kadınlarda ise meme kanserinin çok sık görüldüğünü söyledi. Her iki seminerin de çok faydalı ve kendileri için bilgi dolu olduğunu dile getiren Balçova Semt Evi kursiyerleri hanımlar etkinlikleri ilgiyle izleyip takip edeceklerini söylediler. Seminerler 31 Mart 2017 Cuma günü Balçova Fevzi Çakmak Semt Evi’nde DEÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Işıl Somalı’nın anlatacağı “Meme Kanserinin Farkındayım” başlıklı sunumla devam edecek. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.