DEÜ Tıp tütünsüz kampüs için farkındalık

DEÜ Tıp tütünsüz kampüs için farkındalık

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Celiloğlu, sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması açısından DEÜ Tıp Fakültesi’nin “Dumansız Alan” oluşturarak öncülük ettiğini söyledi.

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı “Dumansız Alan” çalışmalarından sonra İnciraltı Sağlık Yerleşkesi için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Dekan Prof. Dr. Murat Celiloğlu başkanlığında Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sefa Kurt, Doç. Dr. Başak Baykara, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü, öğretim üyeleri, çalışanlar ve öğrenciler katıldı. Toplantıda Dekanlık olarak “Tütünsüz Kampüs” oluşturmak için çalışmalar başlattıklarını anlatan Dekan Prof. Dr. Murat Celiloğlu yapılan çalışmaların çok olumlu katkıları olacağına inandığını söyledi. Dekanlık Tütünsüz Kampüs Kurulu Üyesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sefa Kurt da Dekanlık Binası çevresinde “Dumansız Alanlar” oluşturulduğunu, farkındalık yaratarak çeşitli etkinliklerle konuyu güncel tutacaklarını anlattı.

Tütünsüz Kampüs Kurulu üyesi Prof. Dr. Oğuz Kılınç “Tütün Kontrolünde Neredeyiz? Ne yapmalıyız? başlıklı sunumunda; 2030 yılına kadar 175 milyon insanın tütün ve tütüne bağlı hastalıklardan öleceğini belirtirken, Türkiye’de de yılda 110 bin insan öldüğünü ve bunun ülke geneline 50 milyar dolarlık yük getirdiğini söyledi. İzmir Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Tütün ve Madde Bağımlılığı Mücadele Birimi sorumlusu Dr. Hakkı Turgay Kefeli de özellikle yaptırımlar konusunda bilgi vererek, bu konuda üniversiteye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Tütün konusunda “Türkiye Eylem Planı” çalışmalarını anlatan Dekanlık Tütünsüz Kampüs Kurulu üyesi Prof. Dr. Türkan Günay da Türkiye’de tütüne başlama yaşının 17 olduğunu ve 19 milyon kişinin sigara içtiğini belirtti. Günay, “Yüzde Yüz Tütünsüz Kampüs, Tütünsüz Üniversite” için çalışmaların süreceğini söyledi. Tütünsüz Kampüs Kurul üyesi Prof. Dr. Alp Ergör ise “SAHİP” Sağlık Geliştiren İşyeri ve Hastane projesini tanıtarak Dekanlık ve Hastane yönetiminin işbirliği içinde böyle bir proje geliştirildiğini belirterek, bu projeyle tütün bağımlılığı, fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenme konusunda kampüse destek vereceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.