DEÜ TIP’TAN ANLAMLI BAĞIŞA TEŞEKKÜR TÖRENİ

DEÜ TIP’TAN ANLAMLI BAĞIŞA TEŞEKKÜR TÖRENİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde vücudu kadavra olarak bağışlanan 1931 doğumlu inşaat mühendisi Muzaffer Şahin için anlamlı bir tören düzenlendi.

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde vücudu kadavra olarak bağışlanan 1931 doğumlu inşaat mühendisi Muzaffer Şahin için anlamlı bir tören düzenlendi. Eğitim için insanların burs sağlayarak, bir arsa bağışlayarak ya da farklı boyutlarda katkıda bulanabildiklerini belirten Dekan Vekili Prof. Dr. Oğuz Dicle en önemli ve en anlamlı olanın bir insan vücudunun eğitim adına bağışlanması olduğunu söyledi. Bu güzel ve anlamlı yaklaşıma, dekan yardımcıları Prof. Dr. Yeşim Tunçok, Prof. Dr. Oğuz Kılınç, Anatomi anabilim dalı öğretim üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler adına Dönem 4 öğrencisi Furkan Duru ile birlikte  teşekkür etmek istediklerini belirten Dekan Vekili Prof. Dr. Oğuz Dicle Şahin ailesine şükranlarını sundu. Dicle hazırlanan plaketi de Muzaffer Şahin’in eşi Gülşen Şahin’e verdi.  Yapılanın çok ulu bir davranış olduğunu belirten Anatomi anabilim dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Amaç Kiray da çok teşekkür etti. Öğrenciler adına şükranlarını sunan Dönem 4 öğrencisi Furkan Duru ise tıp eğitimi alırken canlı insana dokunmadan kadavralar üzerinden eğitim gördükleri için 2000 arkadaşı için bu bağışın önemini vurguladı.

Merhum Muzaffer Şahin’in 55 yıllık hayat arkadaşı Gülşen Şahin eşinin insanları çok sevdiğini ve bu yüzden insanların yaşamına katkıda bulunmak amacıyla vücudunu bağışladığını söyledi. Kuvai Milliye’nin öncülerinden Nurettin Şahin’in oğlu olan Muzaffer Şahin’in ülkenin aydınlanması ile barışık bir insan olduğunu belirten dostları da Şahin’in son yolculuğunda da yine örnek bir insan olarak kendilerine veda ettiğini söyledi. Kemik iliği kanseri olan Şahin’in en büyük kızı ve DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İclal Çoban’ın eşi DESO Sanatçısı Hakkı Çoban’da merhum Şahin için dört dakikalık bir müzik dinletisi sundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.