DEÜ YÖNETİMİNDEN ELDOR'A ZİYARET

DEÜ YÖNETİMİNDEN ELDOR'A ZİYARET

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Yönetimi, Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik öncülüğünde, ziyaret ettiği Eldor fabrikasında, Endüstri 4.0 vizyonunda çalışmalar yapmak üzere güç birliği yapılabileceğini dile getirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Yönetimi, Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik öncülüğünde, elektronik ve plastik malzemeler üreten Eldor’un Ege Serbest Bölgesi’nde (ESBAŞ) bulunan fabrikasını gezdi. Geziye, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit ve Dokuz Eylül Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Çolak da katıldı. Gezinin ardından yapılan toplantıda fabrikanın teknik yapısı ve kapasitesi, işleyişi, üretim modelleri ve personele yönelik gerçekleştirilen istihdam programları ve meslek içi eğitim konularında bilgi verildi. 
 

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ
 

Fabrika hakkında bilgi alan Dokuz Eylül Üniversitesi heyeti, Eldor yetkilileri ile birlikte üretim bantlarını gezdi. Yapılan toplantıda Eldor ve DEÜ’nün teknolojik imkânlarının birleştirilerek Endüstri 4.0 vizyonunda çalışmalar yapılması planlandı. DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversitenin teknolojik imkânlarının çok geniş olduğunu belirterek, “Üniversitemizin bünyesinde Endüstri 4.0 Koordinatörlüğü’nü kurduk. Kurulma amacı hem sanayiyi geliştirecek hem de sanayinin ihtiyaçlarına uygun öğrencileri yetiştirecek çalışmaları gerçekleştirmek. Yine Üniversitemizin bünyesinde Elektronik Malzemeler Uygulama ve Üretim Merkezi var. Yapay zeka, sensör teknolojileri, algoritma yazımı, nesnelerin interneti gibi konularda çalışmalar yürüten hocalarımız var. Yine bu konularda üretilen projeleri, elde edilen bilgi birikimini ortak çalışmalarda paylaşabiliriz. Meslek yüksekokullarında ve mühendislik fakültelerinde yarım döneme yayılacak şekilde işbaşı eğitim şeklinde staj programları oluşturulabilir. Bu kapsamda Üniversitemiz ile Eldor firması arasında protokol imzalanarak işbirliğine gidilmesini ümit ediyorum” dedi.
 

İHTİYACA YÖNELİK PROGRAMLAR 
 

DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal ise mühendislik bölümleriyle birlikte Eldor’un yürüteceği çalışmalar için bir kurul oluşturulabileceğini belirterek, “Bu kurulun yapacağı çalışmalarla Eldor’un kısa, orta ve uzun vadeli ihtiyaçlarına cevap vermenin yanında, eğitim programları oluşturarak Üniversitemizde başta Eldor olmak üzere sanayinin ihtiyaçlarına uygun mühendisler ve ara elemanlar yetiştirilebilir. Ayrıca ülkemizin ara eleman istihdamına yönelik olarak Üniversitemizde ihtiyaç duyulan alanlarda gerekli programlar açılabilir. Kariyer günleri düzenlenmesi konusunda girişimlerde bulunabiliriz” diye konuştu. 
 

DEÜ ÖĞRENCİLERİNE MENTORLUK PROGRAMI 

Eldor yetkilileri gerekli altyapı oluşturulduktan sonra, DEÜ’de derslere katılıp teorik eğitim sürecine dahil olmanın yanı sıra, düzenlenecek fabrika gezileri, workshoplar, kariyer günleri ve mentorluk programları ile öğrencilere güncel bilgiler verebileceklerini belirtti. Ayrıca Eldor yetkilileri Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan DEÜ ile işbirliği yapacak olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
 

SERTİFİKA PROGRAMI
 

DEÜ İzmir Meslek Yüksek Okulu (İMYO) başta olmak üzere bütün meslek yüksekokullarıyla yürütülecek ortak çalışma kapsamında öğrencilerin fabrikada usta öğreticileriyle (menti-mentor) bir araya gelebileceği çalışma ortamlarının oluşturulması konusunda planlama yapılmasına karar verildi. Ayrıca, DESEM bünyesinde oluşturulacak sertifika programları ile kalıp ve plastik teknolojileri, CNC operatörlüğü, malzeme ve malzeme işleme teknolojileri gibi alanlarda ihtiyaç duyulan ara elemanın yetiştirilebileceği, sertifika programının teorik ve pratik eğitimlerine Eldor’un katkı koyabileceği konuşuldu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.