DEÜ'de "Fair Play Üniversiteler Kervanı" 

 DEÜ'de "Fair Play Üniversiteler Kervanı" 

Spor Bilimleri Fakülteleri ve BESYO’larda okuyan öğrencilere Fair Play ruhunu aşılayan ‘Fair Play Üniversiteler Kervanı’, DEÜ’de öğrenci ve akademisyenlerle buluştu. 

Türkiye’de 2014 yılında hayata geçirilen ‘Fair Play Üniversiteler Kervanı Projesi’nde 59. durak Dokuz Eylül Üniversitesi oldu. Geçmişte ve günümüzde Türkiye ve dünyada başarı elde etmiş spor insanları, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı panelde, sporun ve Fair Play ruhunun önemi vurgulandı. DEÜ Rektörlüğü’ndeki panel öncesinde DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Malayoğlu, Genel Sekreter Dr. Saip Tiryakioğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) üyeleri ve milli sporcuların katılımı ile ‘11. Dünya Fair Play Karikatür ve 1. Dünya Fotoğraf ve Sergileri’ açılışı gerçekleştirildi. Törende ayrıca Fair Play’a hizmet eden DEÜ’lü akademisyenler de ödüllendirildi. Etkinliğe TMOK Üyesi, Fair Play Komisyonu Başkanı, Avrupa Fair Play Birliği Başkan Yardımcısı, Dünya Fair Play Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Arıpınar, TMOK Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Semra Demirer, TMOK ve Fair Play Komisyonu Raportör Üyesi ve Spor Yazarı Remzi Yılmaz, TMOK ve Fair Play Komisyonu Üyesi ve Spor Yazarı Avni Erboy, Balkan Şampiyonu Milli Atlet İsmail Akçay, Milli Triatlet Esra Nur Gökçek ile TMOK Üyesi Teoman Güray konuşmacı olarak katıldı.

0-(6)-013.jpg

IŞIK TUTACAK

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Nitelikli bir insan gücüne ve teknik altyapıya sahip olan Üniversitemiz, bu alandaki bilimsel çalışmalarının yanında ülkemizin tanıtılması ve sporun yaygınlaştırılması noktasında ciddi sorumluluklar üstlenmektedir. Fair Play kavramının benimsetilmesi ve ülke sporuna katkıda bulunulmasını hedefleyen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonunun değerli üyelerini üniversitemizde ağırlamanın ve öğrencilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Başarılı sporcular yetiştiren üniversitemize ışık tutacak çalışmalarından dolayı komitemize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

0-(7)-011.jpg

TÜRK VE DÜNYA SPORUNA KATKI

“Sporda barışın ve saygılı olmanın karşılığı olan Fair Play anlayışını bugün Üniversitemiz çatısı altında konuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen DEÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Güçlü, “Türk sporunun gelişimi parolasıyla hayata geçirilen Fair Play Üniversiteler Kervanı Projesi, Türk ve dünya sporuna katkı sağlamaktadır. Panelimiz öncesinde açılışı yapılan karikatür ve fotoğraf sergisi spor ruhunu anlatması bakımından çok önemlidir. Kitaplar dolusu anlatılacak cümleler, tek kare ile özetleniyor. Çok tecrübeli hocalarımız ve milli gururlarımız sizlere hitap ediyor. Bu güzel etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

FAIR PLAY RUHU

TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, panel açılışında yaptığı konuşmada, “Sahiplik kavramının yerini paydaşlığa bıraktığı günümüzde TMOK, Türk sporunun gelişimi adına katkılarını; tüm paydaşlar ile yapıcı ilişki ve iş birliği içerisinde sağlamayı hedeflemektedir. Amacımız, Fair Play olgusunu her yönüyle anlatarak benimsenmesini, gelecekte spor mesleğinin bu ruh ve anlayış içinde icra edilmesini sağlamaktır" diye konuştu. Etkinlik, Fair Play andı ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.