DEÜ'de karma sergi açıldı

DEÜ'de karma sergi açıldı

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Karma Sergisi açılışında konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen “Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Karma Sergisi” törenle açıldı. Covid-19 salgını önlemlerine rağmen çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görevli 67 öğretim elemanının 102 eserinden oluşan sergi 17 Haziran - 16 Temmuz 2021 tarihleri arasında İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi’ne bağlı Kültürpark Sanat Galerisi’nde izlenebilecek. Açılış törenine DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Jale Özge Tanrıverdi, İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Müdürü Dr. Ayşe Füruzan Caman, Dekanlar, Müdürler ve akademisyenler katıldı. 

deu-haber-(4)-012.jpg

FAALİYETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yenilenmiş bir mekanda ilk etkinliğin Dokuz Eylül Üniversitesi mensuplarının eserleri ile yapılmasından duydukları mutluluğu ifade etti. Pandemi döneminin zorlu bir mücadele ile geçtiğini hatırlatan Hotar, “Bu zorlu süreçte kurum olarak mensuplarımız ile birlikte faaliyetlerimize devam ettik. Eğitim sürerken öğrencilerimiz ve aileleriyle de etkileşimimizi sürdürdük. Önümüzdeki dönemde eylül ayından sonra da yüz yüze eğitimin başlaması ile pandemi şartlarına dikkat etmeye devam ederek bir buçuk yıl önceki günleri dönmeyi diliyoruz. Bu süreçte de etkinliklerine devam eden bir kurum olarak faaliyetlerimizin artarak devam edeceğini bir kez daha görmüş olduk. Üniversitemizin özellikle Güzel Sanatlar Fakültemiz ve Konservatuvarımız iki binamızın depreme dayanıksızlıktan dolayı yenilenmesi ve taşınması nedeniyle kendi içinde duraklama ve geçiş dönemi yaşadı. Ama inşallah yerinde dönüştürdüğümüz çok daha modern, güzel ve depreme dayanıklı 2 yeni bina ve bir tane de kültür sanat merkezi ile kısa sürede bunu telafi etmiş olacağız.Bu güzel sergide bir kez daha emeği geçen tüm hocalarımıza, sanatçılarımıza bakanlığımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

deu-haber-(6)-007.jpg

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ 29 EKİMDE AÇILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan ise “Sanata ve sanatçıya her türlü desteği veren herkesin önünde saygı ile eğilmek gerektiğine inananlardanım. Sanat ve sanatçıya verilen destekle çok farklı yerlere gelebileceğimize inanıyorum. Biz Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü olarak, pandeminin etkilerine rağmen çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binamızı Cumhurbaşkanımızın katılımı ile açtık. Resim Heykel müzemizi açtık; Türkiye’nin ilk modern sanat müzesini dünya çapında yapmaya çalıştık. Bunlar gerçekten 7-8 ay gibi sürelerde başarılan işler oldu. İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezimizi 29 Ekim’de Cumhurbaşkanımızın katılımı ile açmayı planlıyoruz. İzmir’de de çok projemiz var ve bu bir başlangıç. İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisine bağlı bu mekan için yenileme ve standartlaştırma çalışmalarını yapıyoruz. Çünkü bizce sanata destek verebilmek için öncelikle mekanı sağlamamız gerekiyor. Özellikle siz öğretim üyelerimizin ve eğitmenlerimizin bu mekanlarla birlikte çok canlanacağına ve birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyoruz. İzmir turizmi, sanatı ve sanatçısı ile çok daha yüksek yerleri hak eden bir kentimiz” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan ve katılımcılar sergiyi gezerek sanatçılardan eserleri hakkında detaylı bilgi aldı. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçıları da açılış töreni süresince dinleti gerçekleştirdi.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.