DEÜ'de Moleküler Patoloji Alanındaki Gelişmeleri Paylaştılar

DEÜ'de Moleküler Patoloji Alanındaki Gelişmeleri Paylaştılar

"DEÜ Tıp Fakültesi Araştırma Okulu Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen “DEÜ Moleküler Patoloji Günü II” de Moleküler Patoloji alanındaki gelişmeler, hasta tanısı ve araştırmalardaki güncel yöntemler paylaşıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı ve  Sağlık Bilimleri Enstitüsü Moleküler Patoloji Anabilim Dalı  işbirliğiyle “DEÜ Tıp Fakültesi Araştırma Okulu Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen “DEÜ Moleküler Patoloji Günü II” de Moleküler Patoloji alanındaki gelişmeler, hasta tanısı ve araştırmalardaki güncel yöntemler paylaşıldı.

Günümüzde bireye özgü tıbbi gelişmeler giderek daha ön planda yer alırken, yine hasta tanısında çok önemli bir rol oynayan Moleküler Patoloji alanı da bu yönde gelişerek ilerliyor. DEÜ Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı’nın geçen sene düzenlediği ve büyük ilgi toplayan “Moleküler Patoloji Günü" bilimsel etkinliğinin devamı niteliğinde olan etkinlik yine katılımcılardan büyük ilgi gördü. DEÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yeşim Tunçok, Prof. Dr. Oğuz Kılınç ve DEÜ Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Sülen Sarıoğlu ve Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri ile değişik üniversitelerden katılımcıların yer aldığı sunumlar DEÜ Tıp Fakültesi Dekanlık Binası’nda gerçekleştirildi. Moleküler patolojinin artık patoloji tanısının değişmez bir parçası olduğunu vurgulayan DEÜ Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sülen Sarıoğlu Moleküler Patoloji  merkezlerinin yapılanması ve morfomoleküler yaklaşıma yönelik sunumlar planladıklarını söyledi.  2018-19 eğitim yılında DEÜ Moleküler Patoloji doktora programına ilk öğrencilerini almanın heyecanı içinde olduklarını ve bu programın Türkiye'de açılan 2. program olduğunu vurguladı.  Tüm bu çalışmalarda, toplantıda da konuşmacı olarak yer alan ve kolon kanseri ve obesite konusunda araştırmalarını aktaran Massachusetts Institute Of Technology and Harvard Medical School’dan Patoloji uzmanı Doç. Dr. Ömer Yılmaz'ın da desteğini aldıklarını vurguladı.  Tıp Fakültesi Araştırma Okulu etkinliklerinden birini daha gerçekleştirmenin heyecanını yaşadığını belirten DEÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Tunçok da bireye özgü tıp kurallarının artık geçerli olduğunu ve moleküler patoloji tekniklerinin bu araştırmalarda çok önemli olduğunu belirterek katılımcılar için kursun çok yararlı ve önemli olduğunu söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.