DEÜ'DE ÖĞRENCİLERE REKTÖR SÜRPRİZİ

DEÜ'DE ÖĞRENCİLERE REKTÖR SÜRPRİZİ

DEÜ’ne kayıt yaptırmaya gelen gençlerle bir araya gelen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, hem öğrencilerin kayıt yaptırmalarına yardımcı oldu.

Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)’nda başarı elde edip Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)’nde eğitim almaya hak kazanan öğrenciler, kayıt için geldikleri kampüste sürprizle karşılaştılar. 


Aileleriyle birlikte DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi’ne gelen öğrenciler, kayıtlarına yardımcı olmak için kampüste bulunan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’ı karşılarında görünce heyecanlanırken; Rektör Kasman ve beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Kayıtlarını yaptıran Dokuz Eylüllüleri tebrik eden Rektör Kasman ise gençlere rozet takarak eğitim hayatlarında başarılar diledi. 


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Okur ile Genel Sekreter Prof. Dr. Özlem Çakır’ın da yalnız bırakmadığı Rektör Kasman, öğrencilerle bir süre sohbet ederek, “Zorlu ve yorucu bir sınav döneminin ardından; Türkiye’nin en saygın kurumlarından birisi olan Dokuz Eylül’ü kazanan sizleri öncelikle tebrik ediyorum. Başarılı bir geleceğin anahtarı, doğru adımlar atmak ve çalışmaktır. Üniversitemiz, birçok alanda sizlere sunduğu imkanlarla bu geleceğin şekillenmesinde yardımcı olacak” diye konuştu.

deha-rektor-kasman-(3).jpg

TAVSİYEDE BULUNDU
 

Kariyer planlaması konusunda hem öğrencilere hem de ailelere tavsiyelerde bulunan Rektör Kasman, “Öğrencilerimiz kayıt oldukları bölümle ilgili detaylı bilgileri hem bölümlerinden hem de kariyer planlama servisimizden alacaklar. Bu noktada öğrencilerimiz derslerini çalışırken uzmanlık alanlarıyla ilgili araştırmaları yaparak literatürü takip etmeleri gerekiyor. Böylece gelecekteki mesleklerine ilişkin derinlemesine bilgi sahibi olacaklar. Ailelerimizin de öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu yüksek tutacak şekilde onlara destek olması çok önemli. Bu sayede başarı kendiliğinden gelecektir. Aramıza katılan gençlerimizi tekrardan tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.