DEÜ'de online tercih fuarı!

DEÜ'de online tercih fuarı!

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Online Tercih Fuarı’ndaki standı 4 bin ziyaretçiyi ağırladı. 

Online seminerlerin düzenlendiği stantta akademik ve idari personel 1000’den fazla görüşme gerçekleştirerek adayların sorularını yanıtladı. 20 bin ziyaretçinin kayıt yaptırdığı fuarda Dokuz Eylül Üniversitesi, 29 üniversite arasında en çok ziyaret edilenler arasında yer aldı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Aday öğrencilerimizin uzun ve zorlu bir hazırlık döneminin ardından, sınav tarihi yaklaştıkça artan heyecanlarını paylaşıyor ve aramıza katılmalarını aynı heyecanla bekliyoruz” dedi.

COVID-19 önlemleri kapsamında Türkiye çapında birçok etkinlik gibi, kariyer ve eğitim fuarları da iptal edildi. Tüm etkinliklerini online olarak gerçekleştiren üniversiteler tanıtım faaliyetlerini de dijital ortama taşıyarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenciler ile Online Tercih Fuarı’nda bir araya geldi. 29 üniversitenin katılım gösterdiği ve yaklaşık 20 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı fuarda Dokuz Eylül Üniversitesi’nin online standı 4 binden fazla öğrenci tarafından ziyaret edildi. Eket Fuarcılık tarafından 30-31 Mayıs 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen ‘Online Tercih Fuarı’nda üniversitelere ait online stantlarda adaylar için özet bilgiler, dokümanlar, fotoğraflar, videolar ve çeşitli bağlantılar yer alırken adaylar, aynı zamanda oluşturulan sohbet modülünden üniversitelerin yetkilileri ve öğretim elemanları ile anlık yazışma ve soru sorma fırsatı yakaladılar. Bunun yanında aday öğrenciler sınava hazırlık, üniversite yaşamı, meslek ve sektörler, kariyer gelişimi ile ilgili farklı seminerlere online olarak katılabildiler. 

SORULARA ANLIK YANIT

Dokuz Eylül Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Pınar SÜRAL ÖZER de 200’e yakın aday öğrencinin katılımıyla ‘Kariyer Gelişiminde Gençler İçin İpuçları’ seminerini gerçekleştirdi. Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün organizasyonu ile Dokuz Eylül Üniversitesi online standında, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile Dış ilişkiler Koordinatörlüğü’nden yetkililer aday öğrencilere bilgi verirken, en çok ilgi gören akademik birimlerden Hukuk, Hemşirelik, Mimarlık, Tıp ve Veteriner Fakülteleri ile Bilgisayar, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümleri ve Sağlık Hizmetleri MYO öğretim elemanları aday öğrencilerin sorularını anlık olarak yanıtladı. Online fuara 20 binden fazla öğrenci kayıt olurken 4 bin aday DEÜ standını ziyaret etti. DEÜ, öğrencilerin en çok ziyaret ettiği online stantlardan biri olurken, idari ve akademik personel 1.000’den fazla aday görüşmesi gerçekleştirdi. 

HEYECANLA BEKLİYORUZ

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yeni mensuplarını beklediğini belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Aday öğrencilerimizin uzun ve zorlu bir hazırlık döneminin ardından, sınav tarihi yaklaştıkça artan heyecanlarını paylaşıyor ve aramıza katılmalarını aynı heyecanla bekliyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi 3 kampüs ve 14 yerleşkesi ile İzmir’in dört bir yanında var olan bir eğitim kurumudur ve her geçen gün yapısal yenilikler ile büyümeye, gelişmeye devam etmektedir. Son iki yıl içinde biri İzmir’in ilk ve tek Veteriner Fakültesi, diğeri Diş Hekimliği Fakültesi olmak üzere iki yeni fakülteyi hayata geçirdik. Türkiye’de bünyesinde hem konservatuvar hem de Güzel Sanatlar Fakültesi barındıran az sayıdaki üniversiteden biri olan kurumumuzda, Türkiye’deki ilk ve tek Translasyonel Onkoloji Servisi’ni kurduk. Bünyesinde bulunan Teknopark ile inovatif girişimlere imkan sağlayan üniversitemiz YÖK’ün uluslararasılaşma hedeflerinde pilot üniversite oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak sunduğumuz kaliteli eğitimin yanı sıra çok sayıda kütüphanemiz, araştırma laboratuvarlarımız, bilgisayar laboratuvarlarımız, ücretsiz internet hizmetlerimizi öğrencilerimizin kullanımına sunuyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerini sadece kaliteli bir eğitim hayatı beklemiyor. Öğrencilerimiz açık ve kapalı spor salonlarımızdan, havuzumuza; uygun fiyata kaliteli beslenme ve barınma hizmetlerinden, öğrenci topluluklarına, sosyal-kültürel-sportif her türlü olanağımızdan faydalanıyor. Onların güvenli bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürmeleri için de gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Tüm imkanları ile araştırmaya, geliştirmeye ve bilimin gücüyle geleceği inşa etmeye devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi olarak aramıza katılacak aday öğrencilerimize Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda başarılar diliyorum” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.