DEÜ'DEN AFRİN HAREKATINA DESTEK!

DEÜ'DEN AFRİN HAREKATINA DESTEK!

Dokuz Eylül Üniversitesi, Suriye'deki terör hedeflerine yönelik yapılan "Zeytin Dalı Harekatı"na tam destek verdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Zeytin Dalı Harekatı'nın terör örgütlerine karşı gerçekleştirildiğini belirterek: “Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararları ve Birleşmiş Milletler sözleşmesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak başlatılan ve yalnızca teröristlere ait noktaların hedef alındığı, sivillere zarar gelmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiği ‘Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek veriyoruz.” sözleriyle operasyona ilişkin görüşlerini dile getirdi.


Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne gelecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı kararlı ve dik duruşun korunarak mücadele etmenin önemini vurgulayan Rektör Vekili Çelik: “Kalbimiz ve dualarımız, terör örgütlerine karşı yürütülen amansız mücadelelerde canlarını hiç çekinmeden ortaya koyan fedakar güvenlik güçlerimiz ile Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiklerimiz ile birlikte.” dedi.


İNANCIMIZ TAM


Rektör Vekili Çelik yazılı açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:


“Milli birlik ve beraberliğimizin en önemli olduğu şu günlerde Uluslararası hukukun devletimize tanıdığı meşru haklar çerçevesinde gerçekleştirilen bu operasyonun, adının çağrıştırdığı şekilde bölgeye barış ve huzur getireceğine dair inancımız tamdır.”


“Sınırlarımızın güvenliği ve toprak bütünlüğümüz için önemi büyük olan bu operasyonun Türkiye Cumhuriyeti için gerekliliği tartışılmazdır.” sözleriyle açıklamasına devam eden Rektör Vekili Çelik, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları içerisinde ve dışında terör yuvalanmalarının kabul edilmesinin mümkün olmadığını altını çizdi.
Rektör Vekili Çelik “Terör örgütlerinin sınırlarımızdan temizlenmesinin milli güvenlik için gerekliliği ortaya çıkmıştır ve gereği de yapılarak tüm dünyaya milli duruşumuz gösterilmektedir. ” sözleriyle açıklamasını tamamladı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.