DEÜ'den patent farkındalık eğitimi

DEÜ'den patent farkındalık eğitimi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), araştırmacılara yönelik patent farkındalık eğitimlerine devam ediyor. 2018 yılının ilk yarısında 13 patent başvurusuna bulunan DEÜ, 2018 yılı sonunda 30 başvuruya ulaşmayı hedefliyor.

Bilimi sektörle birleştirerek topluma faydalı olabilmek adına çalışmalarına devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) çatısı altında Patent Farkındalık Günleri düzenlemeye devam ediyor. DEPARK’ta Ar-Ge çalışmalarını sürdüren firmaların katılımına açık olarak düzenlenen etkinliğin ardından, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nda ve İzmir Meslek Yüksekokulu’nda olmak üzere iki kez daha düzenlendi. Tıp alanında çalışan araştırmacılara yönelik olarak ise 17 Eylül Pazartesi günü Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte gün boyu eğitimler verildi. Etkinlik kapsamında Patent Yönetim Kurulu Başkanı ve Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya ve DEPARK/DETTO uzmanları katılımcılara fikri mülkiyet ve patent alanındaki güncel gelişmeleri ve sahip olunan imkanları anlattı. Tüm üniversite araştırmacılarına açık olan etkinlik ile bu kapsamda gerçekleştirilen fikri mülkiyet alanıyla ilgili konuların ele alındığı eğitimlere katılım ücretsiz. Etkinlik takvimi kapsamında 19 Eylül 2018 tarihinde DEÜ Denizcilik Fakültesi, Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu ve 20 Eylül 2018 tarihinde ise ​DEÜ Maden Mühendisliği Bölümü’nde eğitimler devam edecektir.

HEDEF 30 PATENT

Dokuz Eylül Üniversitesi hak sahipliğinde, DETTO ve Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) bünyesinde 2018 yılının ilk yarısında 13 patent başvurusu yapıldı. Yılsonuna kadar bu rakamın 30’a çıkarılması hedeflenirken, etkinliklerle, üniversite bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaların patent başvurusuna dönüşmesi planlanıyor.
 
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.