Dev Kargo Şirketine Kayyum Atandı

Dev Kargo Şirketine Kayyum Atandı

Kargo şirketine ticari kayyum atandı!

Aras Kargo A. Ş.'nin A grubu hissedarı, yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Evrim Aras tarafından yapılan başvurunun ardından İstanbul Anadolu 5. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından Aras Kargo Anonim Şirketi'ne ticari kayyum atandı. Kayyum isteğinin Evrim Aras tarafından şirketin azınlı ortağı Avusturyalı hissedar ile güven ortamının kalmaması ve söz konusu ortağın şirketin değerini düşürecek planlı davranması olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"İlk aşamada 3 ay süresince görev yapacak olan Akıncı'nın, Türk şirketinin yeniden güçlenerek yoluna devam edebilmesi için şirketin kritik kararları konusunda çözüm üretilmesine destek olacak ve en önemlisi şirketin menfaatlerini koruyacaktır.
 
Özellikle şirketin günlük finansal süreçlerinin kasıtlı olarak engellenmesi ve birçok önemli yatırımın göz ardı edilmesi gibi kritik sorunlarda da çözüm sağlayacaktır. Şirketimizin; küçük ortağı Austrian Post tarafından, ülke olarak yaşadığımız olumsuzluklar ve içinden geçtiğimiz kritik dönemler fırsat bilinerek ele geçirilmeye çalışılmasına ve ülkemizin ve sektörün önemli bir değeri olan Aras Kargo’ya zarar verilmesine asla izin vermeyeceğimizi belirtir, geçmişe dönük her türlü konunun hukuki çerçevede inceleneceğini de kamuoyunun bilgisine sunarız".

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.