Dev şirketlerin hesaplarından seks ticareti için...

Dev şirketlerin hesaplarından seks ticareti için...

Microsoft ve Amazon gibi dev teknoloji şirketleri yöneticilerinin şirket hesaplarından, insan ticareti ile uğraşan kişilerle seks işçilerine ulaşmak için konuştukları öğrenildi.

Çalışanların seks işçilerine, yılda ortalama 50 bin dolara kadar harcama yaptıkları belirtiliyor. Teknoloji endüstrisinde cinsiyet ayrımcılığı ve kadın düşmanı davranışlarına ilişkin bir geçmiş var. Ancak yeni bir Newsweek raporunda başka soruna daha vurgu yapılıyor. Newsweek, endüstrinin dev şirketlerinde çalışan bazı genel müdürlerin, insan ticareti ile uğraşan kişilerle seks işçilerine ulaşmak için konuştukları ortaya çıktı. Bu belgelerin 2014-2016 yılları arasında kaydedildiği bir dizi e-posta ve ödemelere ilişkin bilgiler de bulunuyor.

King County Savcılığı'na yapılan kamu kayıtları talebi ile elde edilen e-postlardan 67’si Microsoft'a, 63’ü Amazon'a, kalanları ise Boeing, T-Mobile, Oracle gibi şirketlere ait. Bu e-postalar, 2015'te seks skandallarına adı karışan 18 üst düzey Microsoft ve Amazon yöneticisinin tutuklanmaları ardından başlatılan soruşturmalar sayesinde ele geçirildi. İki kişi şu an Mart ayında başlayacak olan bir duruşma için seçildi.

Şehir yetkilileri bazı erkeklerin seks işçileriyle yılda 50 bin dolara kadar para harcadıklarını söyledi. Bazı ABD’li gazetecilere göre teknoloji endüstrisi " bu ticareti kolaylıkla benimseyen bir yapıya" sahip.

Microsoft'un konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde: "Microsoft'un cinsel ticaret ve ilgili konularla mücadele konusunda kolluk kuvvetleri ve diğer kuruluşlarla işbirliği geçmişi bulunmaktadır. Bu konuda gönüllü çalışanlarımız bile var. Toplamda 125.000 çalışan nüfusuna sahibiz ve bunun küçük bir kısmında görülen kişisel davranışlar, kültürümüzü hiçbir şekilde temsil etmemektedir. Çalışanlarımıza dürüst davranmakla yükümlü olduklarını, her zaman yasalara uygun ve etik bir tavırla yaşamaları gerektiğini açıkça belirtiyor, aksi takdirde işlerini kaybedeceklerini söylüyoruz."

Amazon da konuyla ilgili şunları dedi: "Daha önce de açıkça belirtildiğine göre, Amazon'un herhangi bir çalışan veya başka bir çalışanla, Amazon'un iş yerinde veya işle ilgili herhangi bir ortamda, herhangi bir cinsel satın alma faaliyetine girmesi politikamıza aykırıdır. Amazon, bir çalışanının kendisi için şirket fonlarını veya kaynaklarını kullandığından şüphelendiğinde, şirket derhal araştırma yapacak ve fesih dahil olmak üzere uygun işlemleri uygulayarak, konuyu kolluk kuvvetlerine de verebilir."

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.