DEVA, kadın cinayeti ve istismar davasında mağdurların yanında

DEVA, kadın cinayeti ve istismar davasında mağdurların yanında

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İzmir İl Yönetimi, kadın cinayeti ve çocuk istismarı davasında mağdurlara destek verdi. DEVA Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Pınar Güngör Özinan, şiddetin her türlüsüne karşı seslerini yükselteceklerini söyledi.

DEVA Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Pınar Güngör Özinan, Konak ve Karşıyaka İlçe Teşkilatları Başkan Yardımcıları ile kadın üyelerden oluşan heyet, geçtiğimiz yıl 7 Aralık günü kocası Bülent Soro tarafından evinde 6 bıçak darbesiyle katledilip cansız bedeni halıya sarılarak saklanmak istenen Yazgül Çınar’ın (58) davası ile komşusu tarafından yumurta bahanesiyle eve alınıp istismar edilen ve istismarcının karısı tarafından da durumuna göz yumulan çocuğun davasında mağdurlardan yana tavır aldı.

DEVA Partisi’ne mensup kadın üyeler, Buca’nın Çaldıran Mahallesi 433/12 sokaktaki cinayet kurbanı Yazgül Çınar’ın “Sessiz Kalmayacağız” ve “Kadın Cinayetlerini Durduracağız” yazılı fotoğraflarını taşıdı. Komşusu tarafından yumurta bahanesiyle eve alınıp istismar edilen çocuk davasında da sanığa karşı Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) ile birlikte yer alarak tepkilerini ortaya koydu.

deva-dava-1.jpg
 
Özinan: Susmayacağız

DEVA Partisi İzmir İl Yönetiminde kadın politikaları sorumluluğunu üstlenen İl Başkan Yardımcısı Pınar Güngör Özinan, “Şiddetin her türlüsüne ama özellikle çocuğa karşı olanlara sesimizi yükseltip dur demek insanlık görevimiz” dedi.

Özinan, şöyle konuştu: “Biz, kadına yönelik şiddete sessiz kalmanın, şiddete ortak olmak anlamına geldiğini bilerek; şiddet sustukça çoğalır diyerek, şiddet karşısında susmayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Şiddete uğrayan her bir kadının arkasında susmayan DEVA’lı kadınlar olarak duracağımızın bilinmesini istiyoruz. ‘DEVA YAŞATIR’ diyerek, şiddetsiz bir Türkiye ve şiddetsiz bir dünya için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.”
 
Davalarda son durum

İzmir Adalet Sarayı’nda 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 6 çocuk 8 torun sahibi Yazgül Çınar’ın davasında mütalaasını açıklayan savcı, sanık Bülent Soro’nun “eşe yönelik kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ise sanıkta pişmanlık göstergesi bulunmadığını belirterek, "iyi hal indirimi" uygulamasına gidilmemesini talep etti. Taleplerin ardından kararını veren mahkeme heyeti Bülent Soro hakkında “eşe yönelik kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, sanığa “iyi hal” indirimi uygulayarak, cezayı müebbet hapse çevirdi. Avukatlar ceza indirimine itiraz edecek. İstismar kurbanı çocukla ilgili dava ise 9 Eylül 2021 tarihine ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.