DEVA Partisi'nden Tiyatrolar Günü mesajı

DEVA Partisi'nden Tiyatrolar Günü mesajı

Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan DEVA Partisi Kültür ve Sanat Çalışmaları Başkanlığı bir mesaj yayınladı.

DEVA Partisi Kültür ve Sanat Çalışmaları Başkanlığı, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Dünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tiyatrocuların yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken DEVA Partisi, mesajında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘’Sanatçı aslında ışığı hisseden insandır’’ sözleriyle yer verdi.

DEVA Partisi Kültür ve Sanat Çalışmaları Başkanlığı tarafından yayınlanan mesaj şöyle:

"Tüm tiyatro emekçilerinin dünya tiyatrolar gününü kutlarız.

Uzunca bir dönemdir, Tiyatroların pandemi nedeniyle büyük sorunlar yaşadığı bir süreç içerisindeyiz. Hayatlarını sadece sahne sanatları ile kazanan tiyatrocuların bu süreçte iptal edilen turneler ve sergileyemedikleri oyunlar nedeniyle büyük bir darboğaza girdiklerini çok net görebiliyoruz. Ekonomik olarak dibe vurmuş bir çok tiyatro kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. DEVA Partisi olarak biz, sahnelerden toplumların zihinlerine ışık tutan tiyatroların ve tiyatrocuların daima yanında olacağız.

7cf699be1600369287412deva.jpg

Tiyatronun sorgulayan, düşünen ve ötekileştirmeyen bir toplumun var olması için dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de üzerine düşeni yapacağından kuşkumuz yoktur. Her ne olursa olsun, her söze verilecek en güzel yanıt yine tiyatro sahnelerinden gelecektir.

‘’Sanatçı aslında ışığı hisseden insandır’’ der, büyük önder Atatürk.

Işığınız hiç eksik olmasın"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.