DEVE GÜREŞLERİNİN KIRKPINAR’I EDREMİT’TE

DEVE GÜREŞLERİNİN KIRKPINAR’I EDREMİT’TE

Geleneksel Edremit Deve Güreşleri 12 Şubat Pazar Güre Deve Güreşi Arenası’nda yapılacak.

Geleneksel Edremit Deve Güreşleri 12 Şubat Pazar Güre Deve Güreşi Arenası’nda yapılacak. Deve Güreşlerinin Kırkpınar’ı olarak değerlendirilen güreşlere Ege Bölgesi başta olmak üzere Marmara ve Akdeniz’de şampiyon develerin de aralarında bulunduğu 130 deve katılacak.

Edremit ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Edremit Deve Güreşleri 12 Şubat Pazar günü yapılacak. Edremit Belediyesi ve Edremit Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği’nin işbirliğinde düzenlenen Geleneksel Edremit Deve Güreşleri özel olarak hazırlanan Kavlaklar Mahallesi altında ki Güre Deve Güreşi Arenası’nda yapılacak. Ege Bölgesi başta olmak üzere Marmara ve Akdeniz’den şampiyon develerin de yer aldığı toplam 130 deve güreşlerde mücadele edecek. Güreşler öncesinde Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Dernek Başkanı Ali Çakır ve organizasyonda yer alan dernek üyeleri bir araya son değerlendirmeleri yaptılar. Organizasyona katılacak olan develerle ilçe merkezinde kortej geçişi yaprak vatandaşları güreşlere davet ettiler.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Deve Güreşleri’nin bölgede önemli bir kültürü yansıttığını yıllardır düzenlendiğini belirterek hafta sonu yapılacak olan güreşlere tüm vatandaşları davet etti.

Edremit Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Ali Çakır’da deve güreşlerinin köklü bir geçmişe dayandığını belirterek “Deve güreşi camiasında Edremit güreşlerinin önemli bir yeri bulunuyor. Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nden toplam başpehlivan develerin de içinde bulunduğu toplam 130 devenin yer alacağı güreşlere tüm güreş tutkunlarını bekliyoruz” dedi. Dernek Başkanı Çakır, güreş organizasyonun düzenlenmesine öncülük eden ve Edremit’e deve güreşi arenası kazandıran Edremit Beeldiye Başkanı Kamil Saka’ya teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.