Devlet Hastanelerinde özelleştirmede sınır yok

Devlet Hastanelerinde özelleştirmede sınır yok

NSİ Alsancak Devlet Hastanesinin en huzurlu çalışan birimi Radyoloji bölümüyken, bir sendika temsilcisinin zamanın idarecilerini yönlendirmesiyle...

NSİ Alsancak Devlet Hastanesinin en huzurlu çalışan birimi Radyoloji bölümüyken, bir sendika temsilcisinin zamanın idarecilerini yönlendirmesiyle, geçici görevlerin, zorunlu tayinlerin yapılmasının ardından huzursuzluk başlamış, geçen süreç içerisinde yaklaşık iki yıldır çalışanlar  tekrar huzura kavuşmuş, idare çalışanlardan, çalışanlar idareden memnun idi. 


Ancak, Kuzey  Kamu Hastaneleri ve hastane idaresi tarafından iki yıldır  ısrarla, inatla sürdürdüğünüz radyoloji hizmetlerini özelleştirme çabası hastanede yeniden huzursuzluk başlamıştır.


İki yıldır önümüze temcit pilavı gibi gelen radyolojinin özelleştirilme çabasının altında gerekçeyi sivil toplum kuruluşu va çalışanlar olarak bizler öğrenmek istiyoruz.  


Bu çabanızın altında, birilerine rant sağlama çabası mı vardır?
Geçen yıl hazırlanan ihale şartnamesinde bir tek firmanın işaret edilmesi ve o firmanın ihaleye girmesi çalışanların, sendikaların ve kamu oyunun baskısıyla ihalenin iptal edilmesi, tam bir yıl sonra yeniden talep formu oluşturulmadan geçen yıl ki talep formuyla ihaleye çıkılması, geçen bir yıllık süre içerisinde  hastaneye iki adet röntgen cihazı, iki adet CR cihazı gelmişken, hastalara gün verilmeden hatta  sıra beklemeden hizmet alırken bir yıl sonra yeniden aynı şartnameyle ihaleye çıkılması ihalenin yapılması, ihaleye çıkılan radyoloji cihazlarının şuan hizmet veren cihazlardan daha kötü teknolojiye sahip olması, çalışan ve hastaya daha çok şua (radyasyon) vereceğinin yani daha çok zarar vereceğinin bilinmesine rağmen bu ısrar niyedir? 


Kimin menfaatlerinin takipçiliğini yapıyorsunuz? 


Hiçbir kimsenin kamu zararı oluşturmasına izin vermemek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden hiç bir kimsenin şüphesi olmasın.
Şunu tekrar hatırlatmakta yarar vardır ki, Alsancak Devlet Hastanesi Röntgen biriminde hizmet alımı demek, kamu zararı demektir. Pek çok hastanede ki Hizmet alımları da aynı mantıkla sürdürülmektedir. Hizmet verilen birimlerimizde 3 filmin çekileceği yerde 5, 5 tahlilin yapılacağı yerde 10 tahlil yapılmakta, yapılan işlemler SGK’ya fatura edilerek hem kamu zararı oluşmakta, hem de vatandaş zarar görmektedir.


En tepeden en aşağıdaki memura kadar,  hiçbir bürokratın bu Devlete bu Millete zarar vermeye hakkı yoktur.
3 yıl için yapılan ihale şartnamesinde; 


250 bin film çekimi öngörülmektedir. Sonraki yıllarda öngörülen film çekim sayısının katlanarak artacağını tahmin etmek zor değildir. 
Söz konusu hastane de,  henüz 4 yılını tamamlamamış tam dijital cihaz varken daha geri teknoloji ve daha eski cihaz için ihale açılmasına, hiçbir akıl mantık sahibinin  açıklaması mümkün değildir. Çalışanların, Sendikaların tepkilerine ve kamuoyunun duyarlılığıyla,  geçen yıl tek bir firmanın katılabildiği ihale iptal edilmişti.
Alsancak Devlet Hastanesinde röntgenin özelleştirilmesi için hiçbir gerekçe yoktur.
-Alsancak Devlet Hastanesinde çalışan sayısı yeterlidir. 
-Yeteri kadar personel, yeteri kadar cihaz vardır. 
-Hastanede bulunan cihazların teknik donanımı, ihale şartnamesindeki cihazların teknik özelliklerinden daha ileridir.
- Röntgen çekilmesi gereken hastalara ileri tarihlere gün verilmemekte, yani gelen vatandaş en fazla 45 dakikada hizmet almaktadır. 
- Çalışma barışı ve huzurunda bir sıkıntı yoktur.
Tüm bu gerekçelerden dolayı Alsancak Devlet Hastanesi’nde radyoloji hizmetlerinin özelleştirilmesinin akılla, mantıkla izah edilebilir hiçbir yanı yoktur. Peki Bu Israr Niyedir?
Özelleştirmeyle ilgili Tüm bilgi ve belgeler ilgili makamlara sunulmuş, olmasına rağmen geri adım atılmamış, ihale yapılmış ve bu gün karar aşamasındadır. 
Biz ihalenin iptali yönünde karar verilmesini istiyoruz. Aksi takdirde belki de tüm Kuzey Hastaneler Birliğinde iş bırakma eylemi dahil her türlü girişimde bulunacağımızı belirtmekte yarar görüyoruz.


Şunu da söylemekte yarar vardır ki;


Bu kurumlar hiçbir kimsenin özel işletmeleri değildir. Bu kurumlar birilerinin arka bahçesi olmayacaktır. KHB yöneticilerinin bazıları sendikacılık yapacaklarına işlerine yapmaları devletin milletin yararına olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.