Devlet Su İşleri'nden  İzmir'e müjde!

Devlet Su İşleri'nden  İzmir'e müjde!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, İzmir'e yaptığı yatırımlarla ildeki mümbit topraklarını su ile buluşturmaya devam ediyor

Rahmanlar Barajı’nın ardından İzmir Ödemiş’e bir müjde de Beydağ Barajı sulamasından geldi.  DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı yazılı açıklamada ‘Beydağ Barajı 2. Kısım Sulamasının inşaat yapım işinin sözleşmesi imzalandı. Beydağ Barajı 2. Kısım Sulaması 76 bin dekar araziyi modern sulama ile tanıştıracak ve tamamlandığında bölge üreticisine yaklaşık 100 milyon TL daha fazla kazandırılması hedeflenmektedir.

kaya-yildiz-dsi-genel-muduru-(4).jpg

21 mahalleyi kapsayacak

Bölge üreticisinin yüzünü güldürecek proje Küçük Menderes Ovası’nda tam 10 mahallede 76 bin dekar verimli araziyi kapsıyor. İnşaat çalışmaları ağırlıklı olarak Gerçekli, Ocaklı, Büyükavulcuk, Küçükavulcuk, Yolüstü, Örnekçitliği, Emmioğlu, Umurbey, Üçeylül, Cumhuriyet mahallerindeki toplulaştırma ve TİGH faaliyetleri olup 11 mahallede de TİGH faaliyetleri ile toplam 21 mahallede tahliye ve drenaj tesisleri yapımı birlikte yürütülecek.  İş kapsamında, sulama alanına hizmet edecek tahliye ve drenaj tesisleri, tahliye ve drenaj hatları üzerindeki sanat yapıları (Betonarme U kanal, Menfez, Taş Tahkimatlı Kanal, Köprü, vb.), işletme ve bakım yolları, elektrik hatları deplasesi inşaatları ile kamulaştırma, toplulaştırma ve TİGH hizmetleri yapılacaktır. 50.830 dekar Toplulaştırma yapılacaktır. ‘dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.