Devletin ayırdığı bütçe bu yıl da 3 bin TL! ‘Yapamayacaklarsa versinler biz yaparız!’

Devletin ayırdığı bütçe bu yıl da 3 bin TL! ‘Yapamayacaklarsa versinler biz yaparız!’

Halkapınar-Otogar Metrosu için merkezi hükumet tarafından bu yıl da 3 bin TL bütçe ayrılmasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sert çıktı.

MEDYA EGE - Geçtiğimiz gün yayımlanan 2023 Yılı Yatırım Programı'nda, İzmir'deki Halkapınar-Otogar Metrosu inşası için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan 3 bin Türk Lirası bütçe ayrıldığı bilgisi yer aldı.

SOYER ANKET YAPTI

56456456.png

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir anket paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, vatandaşlara devletin Halkapınar-Otogar Metrosu için ne kadar bütçe ayrılmış olabileceğini sordu. Ankette; 1.45 milyar, 501 milyon, 250 milyon, 3 bin TL seçenekleri yer aldı.

YATIRIM KARŞILAŞTIRMASI

fmm3jzewaamhmim.jpg

Ardından konuya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 İzmir Raylı Sistem Yatırımlarını içeren bir bilgi görseli paylaştı. Görselde İBB tarafından yapımı gerçekleştirilen Buca Metrosu 1.45 milyar, Çiğli Tramvayı 501 milyon ve Narlıdere Metrosu 250 milyon bilgileri yer aldı.
Soyer paylaşımında, "Hükümetin İzmir yatırım programında Halkapınar-Otogar metrosu için 2023'te ayırdığı miktar geçen yılki gibi yine 3 bin TL, şaka değil." ifadelerine yer verdi.

'BU TERCİHİ VATANDAŞLARIMIZIN TERCİHİNE SUNUYORUM'

s452619.webp

Gün içinde katıldığı etkinliklerde konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Soyer, metro bütçesine ilişkin bir açıklamada daha bulundu.

Başkan Soyer, "Bütçe yapılan tercihler üzerine şekillenen bir evrak, böyle bir tercih yapmışlar. Halkapınar-Otogar Metrosu'nu 2014'te yatırım planına almış olmalarına rağmen sürekli geçiyorlar. Bunu yapmamayı tercih ediyorlar. Ben de bu tercihi vatandaşlarımızın tercihine sunuyorum." ifadelerini kullandı.

'YAPAMAYACAKLARSA VERSİNLER BİZ YAPARIZ'

s603170.jpg

Ayrılan bütçenin kabul edilemez olduğunun altını çizen Başkan Soyer, "Biz Halkapınar-Kemalpaşa Metrosu çalışıyoruz. Otogar bağlantısı olmadan ne işe yarar? Onun yapılması gerekli. Yapamayacaklarsa versinler biz yaparız!" açıklamalarına yer verdi.

2022'DE DE AYNISI OLMUŞTU!

erdogan-aa-1707240-2.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 yılının Kasım ayında İzmir'de Deprem Konutları Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, "İçme suyundan yol, köprü, metro gibi ulaşım projelerine kadar aslında yerel yönetimlerin sorumluluğunda olan nice işleri ilgili bakanlıklarımız vasıtasıyla ve merkezi yönetim bütçesiyle yürüttük" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından 2022 Ocak ayında Resmi Gazete'de yer alan 2022 Yatırım Planı'na göre ise 14 yıldır yapımının tamamlanması beklenen Halkapınar-Otogar Metrosu için merkezi hükumet tarafından 3 bin liralık bir bütçe ayrılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum