Devletin zirvesi DEÜ'de buluşacak

Devletin zirvesi DEÜ'de buluşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İzmir'e geliyor.

Türkiye’nin saygın yükseköğretim kurumlarından bir olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 19 Ekim 2018’de (saat 11.00’de) Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenleyeceği 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne ilişkin bütün hazırlıklarını tamamladı. 

Bu yıl 36’ncı kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecanını yaşayan üniversitenin akademik açılış programına ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binalı Yıldırım katılacak. 

Programda milletvekilleri, belediye başkanları, kamu, kurum ve kuruluş yöneticileri, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencileri de hazır bulunacak. 

Haftalarca süren planlamanın ardından açılışla ilgili bütün hazırlıkları tamamladıklarını açıklayan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bizler için son derece önemli olan üniversitemizin akademik açılış töreninde Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Sayın Meclis Başkanımızı ağırlayacak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sağolsunlar her iki devlet büyüğümüz de yoğun mesailerine rağmen üniversitemize teşrif ederek bizleri onurlandıracaklar” diye konuştu. 

Titizlikle hazırladıkları programla ilgili bilgi veren Rektör Hotar, “Devletimizin zirvesini ağırlamak çok ciddi bir sorumluluk ve planlamayı gerektiriyor. Mesai arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz çalışarak açılışla ilgili her bir detayı tek tek belirledik. Bütün davetler yapıldı; gerekli fiziki hazırlıklar tamamlandı. Güvenlik noktasında zafiyet yaşanmaması adına da ilgili kurumlarla işbirliği yaparak; gerekli önlemlerin alınması sağlandı. Sonuçta saygın kurumumuzun ismine yakışır son derece özel bir açılış töreni organize ettik. Şimdi misafirlerimizi ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

İLKLER OLACAK

Üniversitenin ilk kadın rektörü olarak atanan Prof. Dr. Nükhet Hotar, Başbakan olarak önceki yıllarda üniversiteye gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk defa devlet başkanı sıfatıyla üniversitede ağırlayacak. 

Yine ilk defa 150 sanatçıdan oluşan Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı Orkestrası ve Korosu, birbirinden güzel eserleri davetliler için çalıp, seslendirecek. 

Programda ayrıca geçen yıl üniversiteden dereceyle mezun olan beş DEÜ mensubuna ve bu sene en yüksek puanla üniversiteye kayıt yaptıran beş üniversite öğrencisine de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hediye verilecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.