Devrim gibi trafik kararı!

Devrim gibi trafik kararı!

80 km'ye düşürdüler

Fransa'da şehirler arası otoyollarda hız limiti 90 kilometreden 80 kilometreye düşürüldü. Trafik kazalarında yaşanan artış nedeniyle getirilen bu uygulama trafikte devrim olarak görülüyor.

Fransa'da eleştirilere konu olan ve devamlı yaşanan ölümlü kazalar nedeniyle eleştirilere konu olan hız limiti uygulamasında revizyona gidiliyor. Yarın sabahtan itibaren 90 kilometrelik şehirler arası hız limiti 80 kilometreye indirildi.

TRAFİK DEVRİMİ

Ülke genelinde özellikle otoyollarda yaşanan ölümlü kazalar nedeniyle çok fazla tepki çeken hız limiti, yarın sabah itibarıyla düşürülüyor. Özellikle şehirler ararası yollarda uygulamaya sokulacak olan trafik kuralları, yol güvenliği ve sürüş emniyeti için önemli bir devrim olarak görülüyor.

TÜRKİYE'DE DE OLSUN ÇAĞRISI

Hükümetin yaptığı bu uygulama Fransızları memnun ederken, ülke genelinde sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Türkiye'de otoyollarda ölümlü kazalarda korkutucu bir orana sahip. Fransa'da yapılan bu trafik devrimi, Türkiye sosyal medya gündeminde "Bu kural Türkiye'de de uygulansın" karşılığını buldu.

Türkiye'de aynı hız limiti de 90 kilometrede bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.