DHKP/C üyesi 3 şüpheli tutuklandı

DHKP/C üyesi 3 şüpheli tutuklandı

7 ilde düzenlenen operasyonda terör örgütü DHKP/C’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında “şüpheli” sıfatıyla yakalanan 34 kişiden 3’ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü DHKP/C’ye yönelik geçtiğimiz cuma günü jandarma ve polis ekipleri tarafından 43 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 34 kişi “şüpheli” sıfatıyla yakalanmıştı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığındaki sorguları tamamlanan şüpheliler, pazartesi günü adli makamlara sevk edildi.

260720171603118215270-2.jpg

İstanbul, Sivas, Samsun, İzmir, Ankara, Yozgat ve Denizli’de düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin 3’ü, İstanbul’da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Geri kalan 31 şüpheli arasında yer alan 1 kişinin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olduğu, diğer şüphelilerin ise “adli kontrol” hükümleri uyarınca serbest bırakıldığı öğrenildi. Diğer yandan soruşturma kapsamında firari olarak aranan 9 şüphelinin yakalanması için operasyonların sürdüğü aktarıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.