Diba Barışan, işinin püf noktalarını paylaştı

Diba Barışan, işinin püf noktalarını paylaştı

"Aşkla yapılan işte başarı kaçınılmazdır"

Diba Güzellik Merkezi sahibi Uzman Estetisyen Diba Barışan, "Bir işi severek ve aşkla yaptığınızda bu enerjiniz müşterilerinize ve çalışanlarınıza da yansıyor. Bu durumda başarı kaçınılmaz oluyor" dedi.

Genç ve başarılı bir kadın girişimci olarak Diba Güzellik Merkezi'ni açan Uzman Estetisyen Diba Barışan konuştu.

Bu sektöre nasıl adım attığını anlatan Barışan, "28 yaşındayım ve genç bir girişimci olarak bu merkezi açtım. Aslında maliye mezunuyum. 4 senelik üniversite eğitimimden sonra estetik ve güzellik sektörü herkes gibi beni de içine çekti. Bu doğrultuda eğitimler almaya başladım. Özel bir firmada estetisyenlik eğitimi aldım. Bu sektörde 3-4 yıl deneyim kazandıktan sonra da kendi salonumu açtım" dedi.

İŞİMİ ÇOK SEVİYORUM

Genç yaşta nasıl bu kadar başarılı olduğunu aktaran Diba Barışan, "İşimi çok severek yapıyorum. Bir şeyi gerçekten istediğiniz zaman ve siz kendinize inandığınız zaman başarı kaçınılmaz oluyor. Çok çalışıyorum ama bana işim hiçbir zaman yük gibi gelmiyor. Çok çalıştığınız ve işinizi severek yaptığınız zaman bu enerjiniz herkese yansıyor ve devamında başarı geliyor" şeklinde konuştu.

İlk başta bu başarısının birçok kişiye göre imkansız göründüğünü dile getiren Barışan, "Sektörümde çok fazla rakibim var ve hepsi köklü firmalar. O nedenle bu başarı birçok kişiye göre imkansızdı. Ancak benim dünyamda imkansız diye bir kavram yok. Evet biraz zaman alacaktı ama mutlaka başaracaktım. Aksini hiçbir zaman düşünmedim. Zaten bir işi severek ve aşkla yaptığınızda bu enerjiniz müşterilerinize ve çalışanlarınıza da yansıyor. Bu durumda da başarı kaçınılmaz oluyor. Aslında hangi iş olursa olsun siz kendinize inandığınız zaman gerçeğe dönüşüyor" dedi.

AKILLI TEKNOLOJİLER

Sektördeki yenilikleri anlatan Diba Barışan, "Hızla değişen ve gelişen teknoloji çağındayız malum. Elbette ki sektörümüz de bu gelişmiş teknolojiden faydalanıyor. Akıllı cihaz teknolojileri ile cerrahi müdahalelere gerek duymadan cilt gençleştirme, bölgesel incelme, sıkılaşma, kırışıklık tedavileri gibi birçok uygulama yapabiliyoruz" diye konuştu.

Diba Güzellik Merkezi'ndeki uygulamalara da değinen Barışan, "Merkezimizde estetik ve güzelliğe dair bütün hizmetler mevcut. Genel olarak; kalıcı makyaj, microblading, epilasyon, bölgesel zayıflama, dövme silme, cilt tedavileri, saç simülasyonu, protez tırnak gibi hizmetlerimiz var. Bunun doğrultusunda, uzman bir hekimimiz de belirli günlerde bize destek veriyor" dedi.

PROFESYONEL EKİP

Profesyonel bir ekiple çalıştığından bahseden Diba Barışan, "Güzellik merkezinde profesyonel bir ekibin yer alması büyük önem taşıyor. Personel seçerken alanında uzman kişilerin olması bizim için çok önemli. Sektör içerisinde sürekli yenilik ve gelişim söz konusu. Çalışanların da gelişimlere açık olması gerekiyor. Alınan eğitimin yanı sıra bütün fuarları, seminerleri takip ediyoruz. Benimle birlikte ekibim de hepsine bire bir katılıyor. Çalışan personelimin hepsi diplomalı ve sertifikalı. Onun dışında uzman bir doktorumuz belirli günlerde bize eşlik ediyor. Profesyonel bir şekilde bu yolda ilerliyoruz" şeklinde konuştu.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

"Müşterilerin memnun ayrıldığını görmek beni de mutlu ediyor" diyen Barışan, "Benim öncelikle 'para kazanma, insan kazan' diye bir felsefem var. Müşterilerin memnun olması benim için çok önemli. Evet para bir şekilde kazanılıyor ama sizin o kişiyi kazanmanız çok daha önemli. Burada güleryüzlü, samimi ve sıcak bir ortam var. İnsanlar buraya geldiğinde kendilerini evlerinde gibi hissediyorlar. Bazen işlem uygulaması olmayan müşterilerim bile çay kahve içmeye geleceğiz diye arayıp gelebiliyor. Bu da beni çok mutlu edebiliyor. Bu iletişimi ve diyaloğu sağlayabilmeniz çok büyük önem taşıyor. Bu da demek oluyor ki, müşterilerimizi memnun edebilmişiz" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.