“Digital İzmir Fair” sektöre can suyu oldu

“Digital İzmir Fair” sektöre can suyu oldu

Küresel ticaretin ayrılmaz parçası olan fuarlar, Türkiye’de ilk kez tamamı yerli bir dijital alt yapı ile sanal ortama taşındı. İZFAŞ “Digital İzmir Fair” ile fuarcılığın yenilenen yüzünü, 10-12 Aralık tarihlerinde ekranlara taşıdı.

 “Digital İzmir Fair” platformunda gerçekleşen Olivtech ve Ekoloji İzmir Sanal Fuarları, üç günde 39 katılımcı ve bin 33 ziyaretçiyi ağırladı. Web seminerleri ile de tıklanma rekoru kıran platform, tüm ziyaretçilerine sanal bir fuar deneyimi yaşattı.  

İzmir’i fuarlar kenti yapma hedefiyle kurulduğu günden bu yana birçok yeniliği hayata geçiren İZFAŞ, pandemi nedeniyle gerçekleşemeyen fuarlar için de harekete geçti. Küresel tedarik zincirinin devam edebilmesi için, tamamı yerli bir dijital alt yapı ile Türkiye’de ilk defa yapılan sanal fuarlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İZFAŞ tarafından hayata geçirildi. Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir, 3D modellemesi yapılarak ekranlara taşındı ve kullanıcılarının tek tıkla ulaşabileceği bir sanal platforma dönüştü. Tecrübe ve hayal gücünün birleştiği profesyonel bir sanal alanda katılımcılar, üç gün boyunca gerçeğe yakın bir fuar deneyimi yaşadı.

29 ülkeden ziyaretçi ağırladı

“Digital İzmir Fair” alt yapısında gerçekleşen ilk sanal fuarlar ise; Olivtech - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı ile Ekoloji İzmir - Organik Sertifikalı Ürünler Fuarı oldu. 10-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen fuarlara, biri Almanya’dan olmak üzere toplam 39 firma katıldı. 70’i yabancı toplam bin 33 ziyaretçinin yer aldığı fuarları, üç gün boyunca 174 satın almacı ziyaret etti. Katılımcı ve satın almacı etkileşim sayısının 274 olduğu fuarların, ziyaretçi ülkeleri ise şöyle:

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Etiyopya, Fas, Filistin, Fransa, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Pakistan, Rusya, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan, Zimbabve.

Üç günde 6 bin 965 izlenme sayısı

Sektörün tüm bileşenlerinin bir araya geldiği fuarların en ilgi çekici buluşmaları ise Web Seminerleri oldu. “Olivtech Web Seminerleri” Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin desteği ile gerçekleşirken; “Ekoloji Buluşmaları Web Seminerleri” ise Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) desteğiyle düzelendi. Web seminerleri üç gün boyunca ilgiyle takip edilerek tıklanma rekoru kırdı. Sektör profesyonellerinin yer aldığı oturumlarda tarım, organik tarım, üretici pazarları, zeytin, zeytincilik, iç ve dış pazarlar ile Türkiye ve dünyadaki yansımaları ele alındı. Toplam 9 oturumdan oluşan ve sanal fuarlar ile eş zamanlı olarak gerçekleşen seminerler, üç günde 6 bin 965 izlenme sayısına ulaştı.

Küresel ticaret devam etti

Olivtech – Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı sektörün önde gelen katılımcılarını dünyanın dört bir yanından profesyonel alıcılarla dijital platformda buluşturdu. Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda üretici, ithalatçı, distribütör, şef, gıda sektörü profesyonelleri, şişe üreticileri, makina üreticileri, zincir, süpermarket alım heyetleri, zincir otel satın almacıları ve tüm sektörel ziyaretçiler, Türkiye’nin ilk "yerli yazılımlı’’ sanal fuarı Olivtech’te bir araya geldi. Türkiye’yi uluslararası alanda temsil eden organik sertifikalı ürünlerin ve sektörün tüm paydaşlarının yer aldığı tek fuar olan Ekoloji İzmir ise; tekstilden gıdaya ve sertifikasyon kuruluşlarına kadar ziyaretçilerine geniş bir ürün yelpazesi sundu. Sektörün küresel tedarik zinciri, Olivtech ve Ekoloji sanal fuarları ile bir araya geldi.

Türkiye’nin en gelişmiş sanal platformu yoluna devam edecek

Pandemi süreci ülkeler, kentler ve şirketler arasındaki küresel tedarik zincirinin kopmaz bağlar ile birbirine bağlandığını gösterdi. Bu bağlardan hareket eden İZFAŞ, uluslararası ticaretin ayrılmaz bir parçası olan fuarların dünya genelinde düzenlenemiyor oluşuna alternatif bir çözüm getirdi. Çözümün kaynağı ise, Türkiye’nin fuarlar şehri İzmir oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile fuarcılığın bir kent koalisyonu gerektirdiği bilinciyle hareket eden İzmir, fiziksel olarak bir araya gelemeyen fuarcılık sektörünün en önemli çözüm alt yapısını geliştirdi. Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanına sahip İZFAŞ, dijital ortamda da fuarcılığın Türkiye’deki öncüsü oldu. Pandemi sürecinin küresel ticarete vurduğu olumsuzluklar ve ticari hacmin küçülmesine alternatif bir çözüm olarak geliştirilen dijital pazarlama yöntemleri ile sanal ticaret platformlarının Türkiye’deki en gelişmiş örneği “Digital İzmir Fair”, yeni fuar ve organizasyonlarını bir araya getirmeye devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.