“Diji4RYLA” programı sona erdi

“Diji4RYLA” programı sona erdi

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu Rotary Yarının Liderlerini Arıyor (RYLA) liderlik eğitim programlarında bu dönem “Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0” alanında ikincisi gerçekleşen “Diji4RYLA” programı sonlandı

Rotary 2440 RYLA Komitesi’nin, Endüstri 4.0 Komitesinin desteği ve Nilüfer Rotary Kulübü’nün organizasyonuyla gerçekleştirdiği iki gün süren dijital alandaki liderlik eğitim seminerine, bu alanda kariyer planlaması yapan 18-28 yaş arasındaki çok sayıda genç katıldı.

Rotary Yarının Liderlerini Arıyor kısa adıyla RYLA Eğitim Programlarının ikincisi Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 alanında “Diji4RYLA” adıyla alanında uzman konuşmacıların katımlarıyla internet üzerinden çevrimiçi olarak düzenledi. “Dijital Dönüşüme Giriş” konusunun işlendiği iki gün süren yoğun programda, Dijital Dönüşüm alanında eğitim lideri Hakan Sarbonoğlu “Teknolojik Dönüşüm”, “Endüstri 4.0’ın Doğuşu ve Gelişimi”, “İnternet of Things (Iot) Teknolojileri”, “Kripto Görüntüler”, “Block Change Technolojisi”, “Makinelerin Haberleşmesi ve İletişim Haline Geçmesi” konularında; Kodlama alanında uzman isim Nazım Avcı “Scratch Tekniğiyle Kodlama Eğitimi” ve program başlamadan önce katılımcılara elden dağıtılan 20 adet robotun kullanımına ilişkin“Robotik Kodlama’ya Giriş” atölye çalışmaları ile Rota Eğitim’in kurucusu Bülent Gizer “Takım Çalışmaları ve etkin liderlik” alanlarında eğitimler verdi.

Dönemin başında Endüstri 4.0 ve Teknolojik Dönüşümle ilgili RYLA’ların mottosunu “Diji4Ryla” olarak belirlediklerini dile getiren RYLA Komite Başkanı Özgür Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim hedefimiz 18 ile 28 yaş arası genellikle Robotik teknolojiler, kodlama, yazılım, teknolojik dönüşüm, bu teknolojik dönüşümlerin topluma sunumu pazarlanması lojistiği gibi işlerde eğitim alan çalışmayı düşünen yada çalışma planı olan yada kariyerine yeni adım atmış arkadaşları bulup burada kodlama ile ilgili kodlama yapmasalar bile gelecekte makinelerin kodlama dilinin bu olduğunu öğretebileceğimiz bir platform yaratmaktı. Bu platformu yaratırken de biz bu bölgemizdeki Altan Yücel’in başkanlığını yaptığı Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Komitesi’nden de destek alıyoruz. Onlar da hem konuşmacı konusunda hem de konsepttin belirlenmesi konularında bize destek oluyorlar. Bu dönem çok etraflı bir RYLA Komitesi kurmadık ben ve yardımcım Mehmet Dal RYLA Komitesini RYLA yapacak bütün kulüp başkanlarından kurup müteşebbis bir hale getirelim istedik. Çünkü sonuçta onlar bun işi yapıyorlar ve bir çoğunun da kulübünde çok ciddi RYLA tecrübesi olan Rotaryen dostlar var. O açıdan RYLA düzenleyecek bütün kulüp başkanlarını bir komite oluşturacak şekilde bir Zoom platformu içerinde sürekli toplantılar yaparak dinamik tutuyoruz. İkincisini gerçekleştirdiğimiz “Diji4RYLA” eğitim seminerlerimizde dönem sonuna kadar 4 tane daha yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz adım adım ilerleyerek ve her birini birbirine ekleyerek bir yada iki tane Start-up projesi yada yeni kurulacak girişimlere ön ayak olacak birkaç tane proje çıkarmak. Teknoloji çağında gençlerimize bu alanda yol gösterici eğitimler verdiğimiz seminerimizde birlikte hareket ettiğimiz komitelerimize, kulüplerimize, birbirinden değerli konuşmacılarımıza ve seminerlerimizi ilgiyle takip eden tüm katılımcılarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki “Diji4RYLA” Liderlik Eğitim Programlarımıza sosyal medya üzerinden bizleri takip ederek seminerlerimiz hakkında bilgi sahibi olabilirler.”şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.