DİJİTAL DÜNYA EĞİTİMİN HİZMETİNDE

DİJİTAL DÜNYA EĞİTİMİN HİZMETİNDE

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Reha Midilli İlkokulu’nda yürütülen ‘İpad/Tablet ile Öğrenme ve Öğretme’ projesi etkinliğine katıldı…

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Reha Midilli İlkokulu 3-A sınıfı öğretmeni-proje yürütücüsü Ozan Aras ve öğrencileriyle birlikte; ‘kodlama’, ‘sanal gerçeklik’, ‘makey makey ile eğlenceli bilim’ ve ‘qr kodlarla matematik’ etkinlikleri yaptı.Her geçen gün gelişen teknolojinin, yeni eğitim metotlarını ve planlamalarını da beraberinde getirdiğini belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘Bu uygulamada, tablet bilgisayarlar öğrenciler için sadece bir oyun aracı olmaktan çıkıp, teknolojik bir eğitim aracı olarak değer kazanmış. Bu yöntemle, eğitim oyunlarını oynayan öğrenciler, bilgilenirken eğleniyorlar. İlgi ve motivasyon arttırıcı bir yöntem. Geri dönüşler çok sevindirici, başarıya önemli katkısı olmuş. Bu projeyi Foça Reha Midilli İlkokulumuzda uygulamaya geçiren Okul Müdürü Ahmet Bakır’a, proje yürütücüsü Ozan Aras’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yüksel Akar’a teşekkür ediyorum’ dedi.

İspanya, İrlanda, Finlandiya, Polonya ve Türkiye’nin ortaklığında gerçekleşen ‘İpad/Tablet ile Öğrenme ve Öğretme’ isimli Erasmus + Projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından destekleniyor. Foça Reha Midilli İlkokulu’nda, Ekim ayında yürütülmeye başlayan ve süresi iki yıl olarak belirlenen pilot projeye, 25 öğrenci katılıyor. Öğrencilerin var olan dijital dünyadan en verimli şekilde faydalanmaları sağlanırken, derslere olan ilgi ve motivasyonlarının da artırılması amaçlanıyor. Tablet bilgisayar ile öğrenciler; multimedya, interaktif videolar, grafikler, ses efektleri ile simule edilmiş bir hayatı yaşayarak öğreniyor, bilgisayar ortamındaki eğitimsel oyunlarla öğrendiklerini pekiştiriyor. Böylece öğrenmenin kalıcı olması sağlanıyor.

unnamed-268.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.