Dijital medya yatırımlarının yüzde 70’i mobile yapılıyor

Dijital medya yatırımlarının yüzde 70’i mobile yapılıyor

Dünya genelinde medya yatırımları yüzde 7,4 azalırken dijitale ayrılan bütçeler artıyor.  Türkiye’de yüzde 39 büyüyen dijital medya yatırımları 7 milyar 528 milyon TL’yi buldu. 

Deloitte tarafından hazırlanan Türkiye’de Tahmini Medya ve Reklam Yatırımları Raporu’na göre, 2020 yılında dünya genelinde medya yatırımları yüzde 7,4 azaldı. Türkiye’de 2019 yılı ile karşılaştırıldığında 2020 yılında dijital mecralar 7 milyar 528 milyon TL yatırım ile yüzde 39 büyüdü. 2020 yılında toplam medya yatırımları içinde geleneksel medyanın payı yüzde 46 olurken, dijitaldeki oranın yüzde 54’ü bulması dikkat çekiyor.

7,5 milyarın 5 milyarı mobilde

Türkiye’de dijital medya yatırımlarının platform türüne göre dağılımı incelendiğinde, yatırımların yüzde 70’inin mobile yapıldığı görülüyor. 2020 yılında dijital medya yatırımları içerisinde en fazla büyüyen mobil platformlara yapılan yatırım tutarının 5 milyar TL’yi aştığı belirtiliyor. Mobilde en çok yatırım alan dijital pazarlama reklam formatı ise 2.071 milyon TL ile arama motoru reklamcılığı. 

1620211283_gokhan_bulbul.jpg

Geleneksel zayıflarken dijital güçleniyor

Dijital medya yatırımlarının ağırlıklı olarak mobil platformlarda gerçekleştiğine değinen dijital performans ajansı EG Bilişim Teknolojileri’nin CEO’su Gökhan Bülbül, mobilde yükselen eğilimler hakkında şu bilgileri verdi: “Pandemi süreci ile başlayan dijitalleşme, iş ve özel hayatımızın daha büyük bir parçası haline geldi. Dijital medya yatırımları içinde yüzde 70 payı bulunan mobil platformlarda arama motoru, gösterim bazlı, video ve influencer pazarlama reklam formatları ön planda. 2020 yılında mobil platformlara yapılan 2.071 milyon TL’lik arama motoru yatırımını 1.776 milyon TL ile gösterim bazlı, 1.044 milyon TL ile video formatındaki reklam türleri takip ediyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.