Dijital noter ile belgelerin kaybolmasına son verilecek!

Dijital noter ile belgelerin kaybolmasına son verilecek!

Müjdeli haber Adalet Bakanlığı’ndan geldi.

Bireylerin haklarını hukuki olarak güvence altına almasını ve bu sayede anlaşmazlıkların önlenmesini sağlayan noterler, ülkemizde araç ve konut satışı gibi işlemleri gerçekleştirmek için oldukça yoğun bir şekilde kullanılıyor. E-devlet sayesinde insanlar devlet kurumlarına gitmeden işlemlerinin büyük bir bölümünü internet üzerinden gerçekleştirebilirken, noterler maalesef dijital çağı hızlıca adapte olamadı. Bu konuda müjdeli haber Adalet Bakanlığı’ndan geldi.

Dijital noter ile belgelerin kaybolmasına son verilecek!

Vatandaşların işlerini kolaylaştırmak isteyen bakanlık, Türkiye’deki tüm noterlerin dijital olarak birbirine bağlanacağını duyurdu. Bu sayede bir noterde gerçekleştirilen bir işlem, saniyeler içerisinde başka bir şubede görülebilecek.Bu sayede büyük mağduriyetlere yol açan sorunların önüne geçilmiş olacak. Belgelerin postada kaybolması veya işlemin yapıldığı şehre yeniden gitme ihtiyacının doğması noterde işlem yapan insanların karşılaşabildiği sıkıntılar arasında. Bu sistemin ne zaman aktif hale getirileceği şu anda bilinmezliğini korurken, zamandan büyük bir tasarruf sağlayacağı şimdiden biliniyor. Daha önce yapılan düzenleme ile yurt dışında konsolosluklarda düzenlenmiş evrakın Türkiye’deki herhangi bir noterlikten örnek alınması mümkün hale getirilmişti.

Yurt dışında düzenlenmiş olan evraklarınızın tercüme işlemleri için profesyonel tercüme hizmeti sunan Protranslate, uzman yeminli tercüman kadrosu ile kurulduğu andan bugüne kadar sektörün en önde gelen tercüme bürosu olmaya devam etmektedir. Noter onaylı tercüme işlemlerinizde profesyonel ekibi ile tüm tercüme ve noter onayı işlemlerinizi tamamlayıp sizlere ulaştırarak evinizden çıkmadan işlemlerinizi tamamlama olanağı sunmaktadır. Müşteri memnuniyetini her zaman en önde tutan Protranslate noter yeminli tercüme bürosu, hızla gelişen ve büyüyen hizmetleri ile zamandan tasarruf etmenizi sağlayarak her zaman yanınızda olmaya devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.