Dijital pazarlamayla sınırları kaldırın

Dijital pazarlamayla sınırları kaldırın

Dijital pazarlama kanalları, sahip oldukları doğru veri analizi gücü ile kurumların stratejilerini değiştiriyor ve onları başarıya götürüyor.

Günümüzde pazarlamacılar müşterilerini tanımak ve anlayabilmek için yoğun bir mesai harcıyorlar. Ancak, Acquia’nın kullanıcı deneyimi eğilimleri üzerine yaptığı araştırma, pazarlamacıların gösterdikleri çabanın karşılığının alınmasının epey zor olduğuna işaret ediyor. Acquia’nın araştırmasına göre, pazarlamacılar müşterilerini olabilecek en üst seviyede tanımıyor. Acquia tarafından ortaya konan verilere göre, pazarlamacılar müşterilerinin yüzde 61’inin kendilerini tanıması gereken markaların tanmadığını hissediyor. Türkiye'nin önemli e-ticaret altyapı sağlayıcılarından IdeaSoft, müşterilerinin dijital pazarlama araçları ile rekabet içerisinde bulundukları pazarı ve hedef kitlelerini olabilecek en üst seviyede tanıyabilmek ve onların ihtiyacına özel çözümler geliştirebilmek için, EG Bilişim Teknolojileri ile birlikte çözüm ortaklığı yapmaya karar verdi. Sayıları 10 bine ulaşan IdeaSoft müşterileri, bu çözüm ortaklığı sayesinde konusunda uzman bir ekip üzerinden dijital pazarlama araçlarını kullanma fırsatını yakaladı.

EG Bilişim Teknolojileri’nden IdeaSoft müşterilerine dijital reklam hizmeti

Müşterilerinin dijital pazarlama konusundaki yetkinliğinin geliştirilmesi gerektiğini gören IdeaSoft, onların ihtiyaçlarını ve isteklerini daha iyi anlayıp dijital pazarlama stratejilerini buna uyumlu hale getirmek için, bu konuda en deneyimli şirketlerden biri olan EG Bilişim Teknolojileri’nin bilgi birikiminden müşterilerinin faydalanmasını amaçladı. Dört yıl önce başlayan kampanyadan faydalanan 300 işletme, Google reklam yönetimi, sosyal medya reklam yönetimi ve veri analizi hizmetlerinden faydalanırken, dijital pazarlama stratejileri belirleyerek uygulamaya geçti. Tüm bu araçlar ve oluşturulan stratejinin uygulanması ise işletmelerin büyümesine katkı sağladı.

Müşterilere yönelik kampanya

15 yıldır Türkiye’nin en önemli e-ticaret sağlayıcılarından biri olan IdeaSoft, müşterilerine ticareti daha kazançlı hale getirmek için müşteri odaklı çalışma anlayışına sahip EG Bilişim Teknolojileriyle bir araya gelerek, IdeaSoft kullanıcılarının dijital pazarlama araçlarına erişimini kolaylaştırmak ve bu araçlarla sınırları kaldırabilmeleri için stratejik iş ortaklığına gitti. Bu ortaklık neticesinde, IdeaSoft ile e-ticarete yeni adım adan işletmeler, EG Bilişim’in dijital pazarlama alanındaki bilgi birikiminden yararlanarak, bütçelerinin doğru şekilde yönetebilme imkanına sahip oldular ve birebir hizmet alarak işlerini en hızlı şekilde büyüttüler.

Dijital pazarlama sınırları kaldırıyor

Dijital pazarlamanın kurumlar için sağladığı imkanlardan bahseden EG Bilişim Teknolojileri CEO'su Gökhan Bülbül: “Eskiden kurumların başarılarını ölçebilmek için elimizde üretilen ürün miktarı ve maliyet hesabı gibi sınırlı bilgiler vardı. Müşterilerimizi ise tanımamız çok daha kısıtlı imkanlara bağlıydı. Dijital pazarlama ve veri çağında bir işletmenin başarısını ölçmek veyahut müşterilerini tanımak için elimizde oldukça kuvvetli araçlar bulunuyor ve bu araçları doğru kullanan şirketler, başarı hikayelerine konu olurken, ticari hacimlerini ise misli ile katlıyorlar. Özellikle Google Analytics gibi web analiz araçlarıyla müşterilerimizin web site trafiğini analiz edip etkili kararlar alabiliyoruz. Teknoloji ve veri, işinizi geliştirmek ve güçlendirmek için kullanılabilecek araçlar olarak, sınırları kaldırıyor ve eriştiğiniz pazarları da büyütüyor. Bu bakış açısıyla IdeaSoft ile gerçekleştirdiğimiz stratejik ortaklığımız, 10 binin üzerindeki e-ticaret sitesini hedef alıyor. Bu siteler, müşterilerini daha iyi tanıyarak, dijital pazarlama bütçelerini etkin bir şekilde yönetebiliyorlar” dedi.

Amaç müşterileri dijital mecralarda doğru konumlamak

3 kişi olarak çıktıkları yolculukta bugün 150 kişiye ulaştıklarını belirten IdeaSoft Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Seyhun Recep Özkara, e-ticaret yapmak isteyen firmalar için tüm güçleri ile çalıştıklarını kaydediyor. E-ticaret sektörünün 2020’nin ilk 6 ayında satış hacminin yüzde 88, sipariş sayısının ise yüzde 77 büyüdüğüne değinen Özkara, EG Bilişim Teknolojileri ile güçlendirdikleri e-ticaret çözüm merkezi projesiyle ilgili olarak da şu açıklamalarda bulundu: “EG Bilişim ile ortaya koyduğumuz proje, müşteri odaklı bakış açımızın paralelinde doğdu. Müşterilerimizin dijital pazarlamanın sunduğu imkanlardan en doğru şekilde faydalanmalarını amaçladık. Proje sayesinde e-ticaret yapan siteler, avantajlı bir şekilde EG Bilişim Teknolojileri’nin uzman ekibinden destek alabilecek ve bu sayede de etkili bir dijital pazarlama stratejisine sahip olarak gelir artışı sağlayabilecekler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.