Dijitalleşme yeni gelir modelleri sunuyor

Dijitalleşme yeni gelir modelleri sunuyor

Sürekli gelişen dijitalleşme ile bireyler, çeşitli yetkinlik ve yetenek farklılıkları ile gelir elde etmenin yollarını arıyor.

Dijitalleşme hem mevcut çalışma modellerinde değişime sebep olarak kariyer tercihlerinde manevra alanı bırakıyor. Günümüzde insanlar mevcut işlerinin yanında bazen de tam zamanlı olarak sanal ortamda yeni bir gelir yaratma amacı taşıyor. Bu bağlamda evden para kazanmanın en sık kullanılan 4 formülü arasında şunlar gösteriliyor,

E-ticaret, girişimcileri birçok maliyetten kurtarıyor

E-ticaret girişimcileri satacakları ürünün ebatı veya satış hedefinizin ölçeğine göre evden hiç çıkmadan bu işi yapabiliyor. Ayrıca kendiniz bir platform oluşturmakla uğraşmak istemezseniz, bu alanda hizmet veren dijital pazar yerlerini kullanarak hedef kitlenize ulaşmayı denenebilir.

19y-001.jpg

Yeteneklerinize göre dijital içerik üretin

Artık günlük yaşantımızın bir bölümünü sosyal medya platformlarında harcadığımız zamanlar oluşturuyor. Söz konusu mecralar zaman zaman kendinizi yazarak ifade ettiğiniz zaman zaman da fotoğraf veya video paylaşımında bulunduğunuz mecralar oluyor. Genellikle tüketici konumunda olduğumuz bu mecralar aslında üreterek para kazanabileceğiniz gelir kapılarına dönüşebilir. Youtube olmak üzere video içerik yükleyebileceğiniz platformlar, talep görebileceğiniz içerikler ürettiğiniz taktirde önemli bir gelir potansiyel taşır.

Siparişe dayalı freelance işler revaçta

Karantina döneminde başlayan uzaktan çalışma modelleri birçok insanda freelance çalışma isteği ortaya çıktı. Çeşitli alanlarda uzmanlık sahibi olan kişiler yine çeşitli platformlar aracılığıyla yetkinliklerini gelire dönüştürebilirken, dijital ortamda sergileyeceğiniz bu yetkinlikler İngilizce bilgisiyle donatıldığında ortaya yurtdışı kaynaklı platformlarda yer alma fırsatı doğuruyor.

Herkes için rekabet herkes için eğlence

Günümüzde dijital ortamda gelir elde etmenin en yaygın alanlarından bir tanesi de oyun sektörü. Rekabetçi oyun platformu Gamer Arena, gamerlara birbirleriyle düello gerçekleştirerek para ve ödüller kazanabiliyor ve turnuvalarda kendilerini gösterme imkanları buluyorlar. Gamer Arena, oyun oynarken eğlenmek, mücadele etmek ve para kazanmak isteyenlere yeni vseçenekler sunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.