Dikili TDOSB yatırımcılarını, "yeşil enerjisi" ile koruyacak

Dikili TDOSB yatırımcılarını, "yeşil enerjisi" ile koruyacak

Avrupa ve Türkiye’nin topraksız, tam otomasyonlu en büyük sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi Dikili Sera TDİOSB, yatırımcısını artan enerji maliyetleri karşısında "yeşil enerjisi" ile koruyacak.

Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi (Dikili Sera TDİOSB), artan enerji maliyetleri karşısında yenilenebilir jeotermal ile birlikte rüzgar, güneş ve biokütle enerjisiyle büyük bir avantaj sağlayacak. Avrupa ve Türkiye’nin topraksız, tam otomasyonlu en büyük sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi Dikili Sera TDİOSB, yatırımcısını artan enerji maliyetleri karşısında "yeşil enerjisi" ile koruyacak.

Dikili Sera TDİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Öğmen “Bölgemizin en önemli avantajlarından biri ana enerji kaynağının fosil yakıtlara değil jeotermal başta olmak üzere yenilenebilir enerjiye bağlı olması. Böylece yatırımcı enerji maliyetlerindeki dalgalanmalara rağmen kazanmaya devam edecek” dedi.

1649303797341-ali-osman-ogmen.jpg

Dikili TDİOSB’deki üreticilerin, bu nedenle enerji maliyetlerindeki artıştan elektrik ve doğalgaz kullananlar kadar etkilenmeyeceğin dikkat çekerek “Sadece jeotermal değil, hibrit bir sistem kuruyoruz. Orta ve uzun vadede GES, RES kullanılacak. Biyokütle enerji üretim tesisi de planlanıyor. Jeotermal enerji sondaj yerleri ile ilgili tespitler de yapılıyor” dedi. Döviz kurlarının yüksek olmasının sera maliyetlerini artırdığına dikkat çeken Öğmen, yatırımcının sadece enerjiden değil sürdürülebilir tarım uygulamaları ile de kazanacağını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.