Dikili yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor!

Dikili yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor!

İzmir'in turistik ilçesi Dikili, sadece yerli turistlerin değil yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu.

Yapılan yatırımlarla günden güne dikkat çeken ve gelişen Dikili artık sadece yerli turistlerin ilgi odağı değil. Gerek turlar aracılığıyla gerekse bireysel olarak yurt dışı ziyaretçilerin de tatil lokasyonlarında mutlaka ziyaret kapsamına aldığı adreslerden biri…

İlçenin, özellikle dünyanın en çok tercih edilen tatil adreslerinden Maldiv Adalarını aratmayan denizinin rengi, kumu ve koyları ile Bademli bölgesi, gerek Türkiye gerek dünya turuna tekneleri ile çıkan bireysel tatilcilerin son yıllarda çapasını atıp keyfini çıkardığı en dikkat çeken maviliklerden.

adil-kirgoz.jpg

Özellikle pandemi döneminde yurt dışı misafirlerin neredeyse hiç ayak basmadığı ilçe bugünlerde tam tersi bir ilgi ile karşı karşıya… Dikili, hafta başından itibaren bu ilginin yansımalarını fazlasıyla yaşamaya başladı.

Art arda ilçeye gelen kruvaziyer ve yelkenli gemiler renkli fotoğraf kareleri ile ilçeye demirledi. Turistler çevreyi merakla gezdi. İlgiden özellikle esnaf da mutlu… Çünkü ziyaretlerin ekonomik yansımaları da yadsınamaz.

dsc6901.jpg

Bir mutlu isim daha var. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz. 3 yıl önce koltuğa oturan Kırgöz, doğup büyüdüğü ilçeye yaptığı hizmetlerle isminden sık sık söz ettiriyor. Başta ilçe halkı, yerli ve yabancı turistlere yönelik bu emeğin meyvelerini toplamaktan memnun. Kırgöz, sosyal medyada duygularını, “WELCOME. Yurt dışı misafirlerimiz var. İncimiz sadece Ege’de değil artık çok uzaklarda da parlıyor. Mayıs ayı sonuna kadar 10 yabancı kruvaziyer ve yelkenli gemisinin daha ilçemizi ziyaret edeceğinin müjdesini şimdiden vermek isterim. Tüm konuklarımız başımızın tacı.” cümleleriyle paylaştı. İlçe yaza hazır yerli, yabancı ziyaretçilerini bekliyor.

dji-0135.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.