Dikili'yi karıştıran taciz iddiası Gün Ortası'nda masaya yatırıldı

Dikili'yi karıştıran taciz iddiası Gün Ortası'nda masaya yatırıldı

İstifa çağrısı siyasi intikam mı?

Deneyimli gazeteciler Adem Nakçı ve Mithat Umutoğulları Radyo Egepostası’nda yayınlanan Gün Ortası Programında Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’a yöneltilen taciz suçlamaları karşısında İlçe Başkanı Hakkı Şener’in istifa çağrısını masaya yatırdı.

Dikili BelediyeBaşkanı Mustafa Tosun hakkında gündeme getirilen taciz iddialarını Radyo Egepostası’nda Günortası programında değerlendiren gazeteciler Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı, İlçe Başkanı Hakkı Şener’in tutumunu eleştirerek “Siyaseten intikam mı alıyor” sorusunu yöneltti. CHP’li yetkililerin konuyla ilgili temkinli ifadeler kullandığını anımsatan Umutoğulları “İlçe başkanı tam seçimlerin arifesinde aday adaylarının hareketlendiği dönemde yemiyor içmiyor bu olayı patlatıyorsun, eminim belediye başkanıyla bu konuyu görüşmemiştir” ifadelerini kullandı.

“BELKİ BAŞKAN’A ŞANTAJ YAPILDI”

Mithat Umutoğulları: Bir açıklama var.  İlçe başkanı istifa etsin diyor. Seyit Torun da ‘komplo olabilir’ demiş. “Konuyu inceliyoruz, ilk görüntüleri incelediğimde komplo olduğu görülüyor, olayı değerlendireceğiz, yargısız infaz yapılması doğru değil” diye konuşmuş.  O görüntülerden taciz nasıl çıkıyor bilmiyorum. Başkan eliyle bir şey yapıyor, ne yapıyorsun kardeşim sen gibi bir durum var orada. Taciz dediğin ne burada? Didim ile ilgili kaset yayınladılar. Ben yayınlamam. Şu görüntülerden yola çıkarak başkan taciz etti denemez. Kişi dört ay sonra, geri aldığı şikayetini yeniliyor. Demek ki kardeşin geldi, başkana şantaj yaptı, belki de para istedi. Bunu daha net açıklayacaktır Başkan. Başkan başa çıkamayınca kardeşini işten çıkardı. Seçimler yaklaşıyor. Tam seçimlerin arifesinde aday adaylarının hareketlendiği dönemde bu olayı patlatıyorsun. İlçe başkanı yemiyor içmiyor, eminim belediye başkanıyla bu konuyu görüşmemiştir.

Adem Nakçı: Başkan da elimle kolumla kızdım anlattım diyor. Başkanlıkla ilçe kanlı bıçaklı her defasında.

“SES KAYDINI GETİREN DE SUÇ İŞLEDİ”

Mithat Umutoğulları: O ses kaydını getiren kişi suç işliyor. Bir kişinin haberi olmadan ses kaydı yapılamaz. İlçe başkanının açıklamasını ihbar kabul eder ve ses kaydını getirenlerle ilgili suç duyurusunda bulunurum. Birinin rızası olmadan ses kaydını üçüncü kişiye dinletemezsin. Yangıdan mal mı kaçırıyorsun? Belediye başkanıyla görüş. Dinledim diyor. Montaj yapıp ses kaydı yapılabiliyor. Bir milyon tane örneği var. Ses kayıtlarının ne kadar kolay montaj yapıldığı biliniyor. Bir kere siyaseten belediye başkanının yanında durursun. Seyit Torun ne yapıyor? Siyasetçiden siyasetçiye fark var. İntikamını dışa vuruyor ilçe başkanı. Fırsatçılık yapmayacaksın kardeşim. CHP’li belediye başkanları, ilçe başkanları hem de iç hesaplaşmayı bırakalım diyor. İlçe başkanına şunu sormak gerekiyor; başkanım hakkınızda böyle iddia var denir. Çay içip şunu bir konuşalım denmez mi? Adamı dinlemeden ahkam kesip, ses kaydını dinledim diyorsun. Sen savcı mısın hakim misin? Sen kimsin?

 Adem Nakçı: Dört aydır Dikili’de kimse bunu duymadı mı? Küçük bir yer orası.

“HERKES TEMKİNLİ KONUŞTU”

Mithat Umutoğulları: İl başkanını, diğer yetkilileri arıyoruz. Herkes bakalım, görelim, başkanla konuşalım diyor. Sen ilçe başkanısın fırsatçılık yapıyorsun. Sen bu kafayla gidersen bir şey olamazsın. AK Parti’de neler oluyor, üstünü kapatıyorlar. 

Adem Nakçı: Ben de şahidim. 

Mithat Umutoğulları: Siyaseten karşılığını alır. Böyle bir şeye karışmışsa, bir çalışanına herkesin önünde taciz edecek kadar sapık mı? Bir adamın bunu yapması için aklını peynir ekmekle yemiş olması lazım. Mustafa Tosun böyle bir adam değil. Kötü bir belediye başkanı. Ama ahlaksız olduğunu kimse söyleyemez. Kötü yönetim var. O başka bir şey. Adam belediyeyi yönetemedi, insan ilişkilerini kuramadı falan filan. Hiçbir şeyden vuramıyorsun getiriyorsun buradan vurmaya çalışıyorsun. Parti içi hesaplaşma mı bu? Ben partiden atarım böyle ilçe başkanını. Mahkemenin yargılamasına gerek yok artık, ilçe başkanının açıklamasından sonra. Senin ilçe başkanın istifa et diyor. O zaman o kadın için gidecek mahkemede şahitlik yapacak ilçe başkanı. Biraz ahlaklı adam gider açıklama yapar. Belediye başkanına husumetin var diye adamı tutup aslanların önüne atıyorsun parçalasın diye. 

Adem Nakçı: Başkan bana şantaj yaptılar diyor. Kadın da seni müdür yaparım diye. Benim işten atılma korkum vardı demiş. İkisini birden çıkarmışlar. Bu kez tekrar şikayet ediyor. Savcı niye ilkinde şikayetini geri çektin diyor. İşten atarlar diye. Para mı namus mu kardeşim?

“TEHDİT VARSA SAVCILIĞA GİDERSİN”

Mithat Umutoğulları:  Bu adamın çocuğu, karısı, ailesi var. Bir insanı bununla itham ediyorsun. Bu nasıl bir şeydir? Bir kadın olsam bana böyle bir şey yaptılar diyemem, utanırım. Seninle ilgili bir ithamda bulundu. Diyelim ki senle kişisel husumetim var. Polis akşam seni aldı. Bu adamın tarzı o. Tehdit ettiyse gidersin savcılığa. Bütün CHP üst kadrosu, yöneticileri temkinli konuştu. İlçe başkanının bu kadar net ve agresif konuşması şaşırtıcı. Böyle bir dünya yok yani. Ben olsam bu ilçe başkanını direkt atarım. Asuman Başkana sesleniyorum. İl yönetimini olağanüstü toplar. Disipline gönderir atarım. Bir milyon tane olay olmuştur CHP içinde. Hangi Allah'ın oğlu gelip de basın önünde şöyle yaptın dedi. Kol kırılır yen içinde kalır. Kendi partinin belediye başkanını aslanların önüne atmayacaksın. Şimdi bu adam bitti. AK Parti ilçe başkanı bak gördünüz mü? Bunların ilçe başkanı söylüyor. Bak bu adam bunu yapmış diye gezecek. Ne yapacaksın?

Adem Nakçı: Din ve namus üzerinden suçlama yapılır bu ülkede. İl başkanı olağanüstü toplantı yapacak. Dikili İlçe Başkanından bir açıklama ve rapor isteyecek. Doğruysa ilçe başkanı rahat eder. Doğru değilse de cezasını çekecek abi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.