Dikkat! Alerjik bünyeler için özel dondurmalar!

Dikkat! Alerjik bünyeler için özel dondurmalar!

Doğru dondurmanın adresi Serez Dondurmacısı, dört mevsim taze, doğal ve bol çeşitli lezzetleriyle dikkat çekiyor.

Kurulduğu günden bu yana ürünlerinin kaliteli, doğal, taze, besleyici ve sağlıklı olmasından ödün vermeyen Serez Dondurmacısı, düşük şeker oranına sahip dondurmalar üretiyor. Doğru dondurma üretimini ilke edinen Serez Dondurmacısı, süt veya süt ürünü içermeden gerçek meyvelerle hazırlanan sorbeleriyle hem süt alerjisi ve intoleransı olanlara hem de vegan veya ovo vejetaryen beslenmeyi tercih edenlere dondurma keyfi yaşatırken, ‘şekersiz’ çeşitleriyle de diyetinde şeker bulunmayan, şekersiz beslenmeyi tercih eden dondurma tutkunlarına hitap ediyor.

Büyük küçük her damak zevkine hitap eden ve dünyanın en sevilen tatlılarından biri olan dondurma, alerjik rahatsızlığı olan çocuklar ve yetişkinler için özlenen lezzet oluyor. Havaların ısınmasıyla tüketimi de hızla artan dondurmadan çeşitli alerjik rahatsızlıklar nedeniyle mahrum kalınmaması gerektiği belirten Serez Dondurmacısı Kurucusu Serdar Kemahlı, “Vegan ve ovo vejetaryen beslenmeyi tercih edenler ile süte alerjisi ve intoleransı olanlar için üretilen sorbelerimiz süt ve süt ürünü içermiyor. Yüzde 100 gerçek meyve ile hazırlanan sorbelerimizin renk, tat, aroma ve lezzeti Türkiye’nin farklı bölgelerinde yetişen bu doğal meyvelerden geliyor. Sade, çikolata ve muz seçeneklerinden oluşan ‘şekersiz’ dondurma çeşitlerimiz de diyetinde şeker bulunmayan, şekersiz beslenmeyi tercih eden veya şeker tüketimini minimuma indirmek isteyenlere özel hazırlanıyor. Bu ürünlerimizde şeker yerine taze sütten gelen laktoz dışında yapay veya doğal hiçbir tatlandırıcı kullanmıyoruz” dedi.

“Her şubemizde alerjen cetveli bulunuyor”

“Ne yiyorsak onu sunarız” mottosu ile yol aldıklarını vurgulayarak onlarca farklı ve doğal tattaki ürünüyle her türlü damak zevkine hitap ettiklerini belirten Kemahlı, “Her şubemizde alerjen cetveli ve besin değeri tablosu bulunuyor. Tüketiciler dilerlerse bu tabloya bakarak da kendileri için en doğru ve sağlıklı dondurmayı seçebiliyor. Her müşteriden sonra dondurma servis kaşığı dezenfekte ediliyor.Tüketicilerin alerjisi olduğunu belirtmesi veya şekersiz dondurma istemesi durumda her dondurma çeşidi için dezenfekte edilmiş farklı bir kaşık kullanılarak dondurma kovasının üst kısmı sıyrılıyor ve dondurma orta kısımdan servis ediliyor. Böylece hiçbir dondurmaya bir diğer dondurma türü değmemiş oluyor” şeklinde konuştu.

“Doğru dondurma üretimine gönül verdik”

Dondurma yemenin verdiği mutluluğu gönül rahatlığı ile sağlamak için arka tarafta çok sıkı ve ciddi bir çalışma ve üretim süreci olması gerektiğine dikkat çeken Kemahlı, bu nedenle ‘doğru dondurma’ üretimine gönül verdiklerini söyledi. Kemahlı, “Dondurmayı oluşturan her bir malzemeyi titizlikle teste tabi tutup içeriğinde kimyasal ya da tarım ilacı (pestisit) bulunmayan hammaddeleri üretimine dahil ediyor ve ürünlerimizde hiçbir zaman yapay tatlandırıcı, aroma veya renklendiriciye yer vermiyoruz. Gerek üretim tesisimizde gerekse şubelerimizde gıda hijyeni son derece önemli. Bununla birlikte tüm çalışanlarımız hem ürünler hem de servis konusunda özel eğitimden geçiyor ve bu sayede tüketiciler beslenme alışkanlıkları doğrultusunda doğru dondurma seçimi için yönlendirilebiliyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.