Dikkat bu bitki Karaciğerde biriken yağı temizliyor

Dikkat bu bitki Karaciğerde biriken yağı temizliyor

İşte toksinlerden kurtulmanızı sağlayacak 10 besin

Günlük yaşamın koşuşturmacasında sağlıklı ve düzenli beslenmek zor olabiliyor. Yediğimiz besinleri vücudumuza nasıl etki eder diye düşünmeden yemek, sağlığımızı kötü etkiler ve vücudumuzda toksin oluşmasına yol açar.

Kırmızı pancar

Kırmızı pancarın kökleri demir, kalsiyum ve kalp, kas ve sindirim hastalıklarını önleyen bir besin maddesi olan betain antioksidanı içerir. Betain hücre yapısını iyileştirir ve karaciğerdeki hücreleri onarır ve yeniler. Karaciğer vücudunuzu maruz kaldığınız tüm toksinlerden korur, bu nedenle doğal bir detoksifiye sebze yemek toksinleri vücudunuzdan uzaklaştırmak için iyi bir seçenek olacaktır.İpucu: Kırmızı pancarı buharlayın veya kaynatın. Pişirme ve kavurma da lezzetli bir seçenek olabilir. Salatalar için de çiğ rendeleyebilirsiniz.

Soğan ve sarımsak

Her ikisi de, karaciğerin en güçlü antioksidanlarından biri olan glutatyon üretiminde yardımcı olan flavonoidleri içerir. Karaciğeri, sindirim sistemindeki toksik kalıntıları filtreleyen detoksifikasyon enzimleri üretmesi için uyarırlar. Ek olarak, iki organdaki yükün bir kısmını alırlar ve güçlü antibakteriyel, antiparaziter ve immün artırıcı özelliklere sahiptirler.İpucu: Çiğ veya kızarmış sarımsak bir salata için harika olabilir.

Zencefil

Zencefil, şişkinliği azaltan, kolonun düzgün çalışmasını sağlayan ve atık ve kötü toksinlerden arındıran maddedir. Zencefil, mide asidi üretimine yardımcı olur, bu da parazitleri öldürür ve vücudumuzu enfeksiyonlardan korur. Özellikle mide bulantısına çok iyi gelir. Metabolizmanızı artırır ve tüm gün karaciğer fonksiyonlarını destekler.İpucu: Günlük olarak bal ve limon ile zencefil çayı içebilirsiniz. Salatalarınıza da zencefil ekleyebilirsiniz.

Havuç

Havuç glutatyon açısından zengindir ve en güçlü detoks sebzelerinden biridir. Ayrıca beta-karoten ve A vitamini içerir. Havuç büyük bağışıklık sisteminizi geliştirmeye yardımcı olur.ipucu: Vücudunuzu detoks etmenin bir yolu, bir gün veya 2 için işlenmiş yiyeceklerden uzak durmaktır. Havuç ve diğer çiğ sebzeleri yerken ve günde birkaç kez taze sebze suyu içmek, bol miktarda toksin yıkamanıza yardımcı olacaktır. Buna yeşil veya Karahindiba çayı ekleyebilirsiniz.

Atıştırmalık çerezler

Gün içerisinde enerji vermeleri açısından faydalı atıştırmalıklar tüketmenizde fayda var. Her zaman çantanızda fındık ve badem, ceviz, keten tohumu bulundurmanız yararlı olacaktır. Düzenli olarak badem alımı, karaciğerinizin etrafında biriken tüm yağlı tortulardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.Ceviz asit arginin içerir bu da karaciğerde amonyak detoksuna sebep olur. Keten tohumu enerjinizi arttırır. Zaman zaman da karaciğerdeki toksinleri atmanıza yardımcı olur. Diğer harika haberlerde, keten tohumundaki lifler iştahı bastırır ve kilo vermenize yardımcı olur.

Salatalık

Salatalık sindirim sistemini desteklediği ve karaciğeri temizlediği için vücudun detoksifikasyonudur. İpucu: Salatalık şişkinlik ve rahatsız edici su tutma oranını azaltır, bu da tuzlu yiyecek veya alkol tüketiminden sonra tüketmek iyi bir seçenektir.

Yoğurt

Yoğurt probiyotiklerle doludur ve doğal florayı güçlendirmek, sindirime yardımcı olmak ve vücudun bağışıklık tepkilerini arttırmak için sağlıklı bakteriler içerir. Temel olarak, yoğurt, sindirime başlamak ve toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olmak için bağırsağınıza iyi bakterilerin ulaşmasını sağlar.İpucu: Çok fazla şeker içerdiğinden “yağsız” veya “az yağlı” yoğurtlardan kaçınmalısınız. Doğal yoğurtları tercih etmelisiniz.

Karahindiba çayı veya yeşil çay

Karahindiba, toksinleri süzerek karaciğere yardımcı olur. Yeşil çay, aynı bitkiden gelmelerine rağmen, diğer çaylara kıyasla antioksidan bakımından çok daha zengindir. Yeşil çayın idrar söktürücü etkisi vardır ve kafein içermesinden dolayı da enerji verici bir özelliği vardır.İpucu: Yürüyüşten sonra karahindiba çayı veya yeşil çay içmeniz toksinleri atmanıza yardımcı olacaktır.

Yeşillikler

Koyu yeşil yapraklı sebzeler sindirim sisteminize detoksifiye edici bir klorofil takviyesi sağlar. Bu bitki pigmenti, enerji üreten fotosentez işleminde ışık tüketiminden sorumludur. Ayrıca vücudumuzda biriken ağır metalleri de temizler.İpucu: Modern gıdaların asitliği yüksektir, bu nedenle mutfağınızın ıspanak, lahana, buğday gibi gıdalar bulundurmalısınız.

Limonlu su

Turunçgiller sindirim sistemi için harikadır çünkü C vitamini içerirler ve antioksidanlar bakımından zengindirler. Bu güçlü bileşik, toksinlerin suda çözünür bir forma dönüştürülmesine yardımcı olmak için karaciğer enzimlerini aktive eder ve bağırsakları harekete geçirir. Bu da vücuttaki toksinleri atmayı sağlar.İpucu: Gün içerisinde enerjik kalmak ve aynı zamanda vücuttaki toksinlerden arınmak istiyorsanız, sabah bir bardak limonlu ılık su içmelisiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.