Dikkat! Çok ciddi uyarı... Bu akşam iftarlar bile iptal ediliyor

Dikkat! Çok ciddi uyarı... Bu akşam iftarlar bile iptal ediliyor

"Dikkatli ve tedbirli olun" uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya ile Marmara’nın güneyinde yerel kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; kuzeybatı kesimlerde bugün öğle saatlerinden sonra etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir ve Bursa ile Çanakkale’nin doğusunda yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden su baskını, sel, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL'DA YAĞIŞ KAÇ GÜN SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya ile Marmara'nın güneyinde yerel kuvvetli yağış beklendiğini açıklayarak yağışların sele neden olabileceği konusunda uyardı. Yapılan uyarıdan sonra İstanbul'da bu akşam saatlerinde başlayacak yağışın aralıklarla 3 gün boyunca süreceği öğrenildi. Yağışlar Perşembe (Bu akşam) başlıyor ve Cuma, Cumartesi günleri de aralıklarla sık sık devam ediyor. Pazar günü ise hava sıcaklığı tekrar normal seviyelerine dönerek yağış son buluyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyı kesiminde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu 29

İstanbul: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batı kesimleri, akşam saatlerinden itibaren il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, bu sabah ilk saatlerde kuzey kıyıları pus ve yer yer sisli 27

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Adana: Parçalı ve az bulutlu 33

Antalya: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Samsun: Parçalı bulutlu 25

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 25

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 26

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 37 (AJANSLAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.