Dikkat! Facebook'ta çok sayıda kişi bu yöntemle dolandırıldı

Dikkat! Facebook'ta çok sayıda kişi bu yöntemle dolandırıldı

Facebook'taki sahte banka reklamları canınızı yakmasın!

Gelişen internet teknolojileri ile birlikte vatandaşlar internetin faydaları kadar yarattığı tehditler ile de sık sık karşı karşıya kalmaya başladı. Özellikle sosyal medya üzerinde yaygınlaşan bir dolandırıcılık yöntemi son günlerde çok can yakıyor... İşte Facebook'taki o tuzak...

Dolandırıcılar her geçen gün internette yeni bir tuzak kuruyor. Son olarak popüler sosyal medya ağı Facebook üzerinden vatandaşların banka hesaplarını ele geçirmek için akıl almaz bir yönteme başvuruldu.

Facebook'ta, bankalar adına sahte reklam kampanyaları yayınlayan dolandırcılar, kredi çekmek için bu reklamların yönlendirdiği sayfaları ziyaret eden vatandaşların şifre ve kart bilgilerine ulaşmayı başardı.

Dolandırıcılık yöntemi şöyle işliyor; vatandaşlar ilgili reklamları tıkladığında, söz konusu bankanın internet sayfasına bire bir benzeyen ve "Phishing/Yemleme" tabir edilen sayfaya yönlendiriliyor.

Bankanın logosunu gören müşteriler ise kendilerini güvende zannederek dolandırıcılar ile tüm gizli bilgilerini paylaşıyor.

Son olarak Halkbankası adına açılan "Her şey Halktan" isimli bir Facebook profilinde bankanın yenilenen mobil şubesine giriş yapan bir kişiye otomobil, ayrıca giriş yapan herkese de 80 TL anında hediye verileceği yazdı. Banka yetkililerinin talebi üzerine bu sahte Facebook hesabı kapatıldı ancak ABD'den alınan alan adı ve Facebook sponsor reklamlarından her saat yenisini açtıkları belirtildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.