Dikkat! Flipboard hacklendi, kullanıcı şifreleri tehlikede

Dikkat! Flipboard hacklendi, kullanıcı şifreleri tehlikede

İnternetin en güzel yanlarından biri istediğimiz her bilgiye her an erişebiliyor oluşumuz. Haberler de aynı şekilde. 

Hem ülkemizde hem de dünyanın herhangi bir yerinde gündem olmuş haberlere ulaşmak için artık ana haber bültenlerini beklememize gerek yok. Ancak bazen okuyucular birçok haber arasında boğulabiliyor. Bunun da önüne bazı uygulamalarla geçmek mümkün. Flipboard da bunlardan biri. Ancak Flipboard şifre olayı ile gündeme geldi.

Flipboard şifre olayıyla gündeme geldi. Yetkililer kullanıcılara attıkları e-posta ile bir kişinin, kullanıcı şifrelerine eriştiğini itiraf etti. Şirket attığı mailde hesap bilgilerini içeren veritabanına yetkisiz kişilerin eriştiğini söyledi. Bunun için soruşturma başlattığını söyleyen şirket, sürece bir güvenlik firmasını da dahil ettiklerini açıkladı.

Soruşturmadan elde edilen bulgulara göre yetkisi olmayan bir şahıs 2 Haziran 2018 ile 23 Mart 2019 tarihleri ve 21-22 Nisan 2019 tarihleri arasında, Flipboard kullanıcı bilgilerini içeren bazı veritabanlarına erişip bunları muhtemelen kopyalamış. Yetkisiz kişinin eline geçen veritabanında kullanıcı adı ve şifrelerin olduğu tahmin ediliyor.

Flipboard şifre olayı ile ilgili açıklamada şu sözlere de yer verdi:

“Ayrıca Flipboard hesabınızı, sosyal medya hesapları gibi bir üçüncü şahıs hesabına bağladıysanız veritabanlarında Flipboard hesabınızı ilgili üçüncü şahıs hesabına bağlamak için kullanılan dijital simgeler de olabilir. Söz konusu yetkisiz şahsın Flipboard hesaplarınıza bağlı üçüncü şahıs hesaplarına eriştiğine dair herhangi bir kanıt bulmadık. Yine de tedbir olarak, tüm dijital simgeleri değiştirdik veya sildik”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.