Dikkat! Instagram hesabınızı çaldırmayın

Dikkat! Instagram hesabınızı çaldırmayın

Hacker’ların yeni hedefi olan Instagram hesapları üzerinden artan dolandırıcılık işlemlerine karşı, hesabınızı çaldırmamak için bazı önlemler alınması gerekiyor.

Öncelikle çift doğrulama ayarınızı açmanızı tüm sosyal medya hesaplarında ve mail hesaplarınızda kullanmalısınız. Yine de bunun dışında uygulayabileceğiniz pek çok farklı yöntem var. "Bir arkadaşın hesabından yatırım yaptım. Kısa sürede çok para kazandım diye" bir hikaye görüyorsanız, çok yüksek ihtimalle arkadaşınızın Instagram hesabı çalındı. Dolandırıcıların eline geçen hesap, arkadaş listesindeki insanları da yolladıkları linklerle, arattıkları numaralarla dolandırabiliyorlar ve sizin de hesabınızı ele geçirebilirler. Bu nedenle hesabını güvende tutmak ve çaldırmamak için dikkatli olmak gerekiyor.

Hackerların bu noktada amaçları sizin hesabınızdaki yazılar, mesajlaşmalar değil, dolandırma ağına yeni insanları eklemek. Yani arkadaşlarınız ilginç reklam hikayeleri paylaşmaya başladıysa, size ilginç linkler mesaj atıyorsa, takipten çıkarın ve attığı linklere, yolladığı numaralarla iletişim kurmayın.

instagram-hesabi-caldirmamak.webp

Sahte reklam kampanyalarından uzak durun

Organize gruplar, Instagram hesabını çaldıktan sonra birkaç yöntem kullanıyor. Eğer Instagram hesabı çalınan kişi bir akademisyen, kadın hakları savunucusu ya da bir sivil toplum örgütü (STK) temsilcisi ise, bu kişinin güvenilirliği kullanılarak bir yardım kampanyası başlatılıyor.

Kadın şiddetini önlemek için, sokak hayvanlarına yardım için, çocuk şiddetine hayır demek için çeşitli isimlerde yardım kampanyası imajıyla IBAN bilgisi veriliyor. Ayrıca sahte kampanyalar kadar sahte ve indirimli ürün satışları bahanesiyle de DM üzerinden IBAN yollayıp, dolandıranlar da oluyor.

Instagram, kapatma işleminde size mail veya mesaj atmaz!

Instagram, sizin hesabınız kapatılacak diye mail ya da mesaj atmaz. Instagram destek merkezi olmaz. Bu tarz hesaplara bakarak güvenilmez olduğunu anlayabilirsiniz. Bu tür hesaplardan atılan DM ve maillere yanıt vermeyin ve direkt engelleyin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.