Dikkat! Konut Fiyatları Yüzde 20 Yükselecek

Dikkat! Konut Fiyatları Yüzde 20 Yükselecek

Op. Dr. Kenan Kalı: ''Yatırımın tam zamanı''

Dikkat! Konut Fiyatları Yüzde 20 Yükselecek

Piyasanın düşük faiz beklentisi içinde olduğunu belirten Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, yatırımcılara ödeme kolaylığı sağlayacak yeni bir kampanya düzenlediklerini söyledi.

Kalı, “Elinde bir miktar parası olan yatırımcılar için avantajlı bir kampanya hazırladık. Ev sahibi olmak isteyenlere yüzde 50'si peşin, kalan yarısı da 5 yıl 0,99 sabit faiz oranıyla konut satışı gerçekleştireceğiz” dedi.

63563218-7212-442b-af41-ee8369c3b046

Yaz sonuna kadar emlak fiyatlarında yüzde 20 artış yaşanmasını beklediklerini belirten Op. Dr. Kenan Kalı, fiyat artışlarına maruz kalmadan gayrimenkul yatırımı yapmanın tam zamanı olduğuna dikkat çekti.

Konut fiyatlarının faiz oranlarına bağlı olarak değiştiğini kaydeden Op. Dr. Kenan Kalı, “Faiz yükselirse, konut fiyatları düşüyor. İnsanlar yüksek faizle ev almak istemiyor. Halbuki zamanla faiz oranları düşebilir ve ödemeler yeniden yapılandırılabilir. Yüksek faizden ev almak aslında bir fırsat olabilir. Faiz düşükken ev almak ise konut fiyatlarını tetikleyeceği için riskli bir durum. Yatırım yapmak isteyenler, bakir bir bölgeden ve temelden ev almalılar. Gözde Grubu olarak, konut fiyatlarının değerlenmesi anlamında kendini en hızlı amorti eden firmayız” diye konuştu.

Kalı, gerçekleştirdikleri 0,99'luk sabit faiz kampanyasıyla, ev fiyatları yükselmeden yatırımcıların hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

İSTANBULLULAR İNTERNETTEN EV ALIYOR

İstanbullu yatırımcıların İzmir'e gelmeden MyWay'in farklı projelerini internet üzerinden araştırma yaparak online satın aldıklarını hatırlatan Op. Dr. Kenan Kalı, “İstanbullu yatırımcıların kente olan ilgisi giderek artıyor. Bunun ardından sıra, yabancı yatırımcılara gelecek. Kent merkezindeki arsa ve daire fiyatları yükselecek. Hem yeni kent merkezi Bayraklı'ya komşu olması, hem de üniversite ve hastanelerin en yoğun olduğu bölge olarak İzmir'in en çok değerlenen ilçesi ise Bornova olacak” ifadesini kullandı.

Önümüzdeki yaz döneminde tayinlerle kente gelecek memur ve üniversite öğrencileriyle birlikte konut sektöründe hareket görüleceğinin ve bu talebin fiyatlara da yansıyacağının altını çizen Kalı, bu sürecin İzmir - İstanbul otobanının tamamlanmasıyla birlikte daha da hızlanacağını sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.