Dikkat! Midedeki iltihabı söküp atıyor!

Dikkat! Midedeki iltihabı söküp atıyor!

Gastrit ile mücadele edelen 5 içecek tarifini sizler için derledik.

Gastrit, mide astarının mukus zarının iltihaplanmasıdır ve genellikle kelikobakter pilori adı verilen bir bakteriden kaynaklanır. Bu noktada gastriti tetikleyici gıdalardan ve içeceklerden uzak durmak gerekir. Gastrit tedavisi için harika çeşitli yiyecek ve içecekler vardır. 

İşte gastriti en az seviyeye indiren 5 içecek tarifi...

Maydanoz suyu

Maydanoz suyu vücudu temizlemeye yardımcı olur ve antioksidan görevi sağlar. Malzemeler: 1 demet maydanoz, yarım havuç, 1 bardak su.

Nasıl yapılır? 

İlk önce maydanozu ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın.Daha sonra, bunları bir blendere koyun ve su ekleyin. Son olarak, bileşenler tamamen karışana kadar blenderden geçirin.

Hindistan cevizli elma suyu 

Bu meyve suyu sindirim sistemindeki serbest radikalleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Malzemeler: 1 elma, 1 bardak hindistan cevizi suyu.

Nasıl yapılır? 

İlk önce, elmayı dilimleyerek çekirdeklerini çıkarın.Daha sonra elma dilimlerini Hindistan cevizi suyuyla birlikte bir blendere koyun. Son olarak, malzemeleri tamamen karıştırın.

Kereviz, ıspanak ve havuç suyu 

Bu besinlerin tümü sindirim sisteminin mukus zarını iyileştirir. Asit artışının önüne geçer ve mide tahrişini önler. Malzemeler: 6 havuç, 2 kereviz sapı, 3 ıspanak yaprağı.

Nasıl yapılır? 

İlk önce sebzeleri bol su ile yıkayın.Sonra, havuç ve kerevizleri küp küp kesin. Daha sonra malzemeleri bir blenderde karıştırın.Son olarak, isterseniz içeceğinizi balla tatlandırın.

Papaya suyu 

Papaya, mide iltihabını azaltacak doğal maddeler içerir. Gastrite yardımcı olur. Malzemeler: Yarım az olgunlaşmış papaya ve 1 bardak su.

Nasıl yapılır? 

İlk önce papayayı soyun ve dörde bölün. Ardından, su ile birlikte bir blendere yerleştirin. Daha sonra, karışım homojen olana kadar karıştırın.

Patates suyu 

Patates suyu midedeki asidi azaltır ve mide iltihabını tedavi etmek için mükemmel bir içecektir. Malzemeler: 1 çiğ patates, 1 bardak su.

Nasıl yapılır? 

İlk olarak, patatesi yıkayın ve kabuğunu soyun. Ardından küp küp kesin ve suyla beraber blendere yerleştirin. Son olarak, bal ile karışımı tatlandırın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.