Dikkat! Satış Yetkisi Olmayanlar artık ilan yayınlayamayacak!

Dikkat! Satış Yetkisi Olmayanlar artık ilan yayınlayamayacak!

İlan Yayınlama Hakkı Yetki Belgeli Ofislerde

Yapıla düzenleme ile gayrimenkul satış-pazarlama faaliyetlerinin sadece Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilmesine yönelik düzenlemenin ardından yönetmeliğe eklenen yeni maddeyle müteahhitler ve site yönetimleri aracılık faaliyetinin bulunmasının da önüne geçildi.  Düzenleme çerçevesinde müteahhitler kendi adlarına kayıtlı taşınmazlar dışındaki yerlerin satış ve kiralamalarına aracılık edemeyecekler. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Emlak Müşavirleri Derneği şu bilgilendirmeleri yaptı;

Satış ve kiralama ofisi adı altında faaliyet gösteren müteahhitlere ait işletmeler de yetki belgesi almak zorunda. Site yönetimleri de bu kapsamda artık aracılık faaliyetlerinde bulunamayacaklar. 

İlan Yayınlama Hakkı Yetki Belgeli Ofislerde

Emlak işletmelerinin alım satım veya kiralamasına yetkili olmadığı taşınmaza yönelik ilan vermelerinin yasaklanacak. İşletmeler taşınmazın satılması veya kiralanmasına yönelik ilanlarında yetki belgesi numarasına ve iletişim bilgilerine yer verecekler. Verdikleri hizmet nedeniyle edindikleri bilgi ve belgeleri, yetkilendirme sözleşmesinde belirtilen esaslar dışında açıklayamayacaklar. Aldıkları her teklifi ve karşı teklifi, hizmet verdiği kişilere doğru ve objektif bir şekilde en kısa sürede yazılı olarak veya elektronik ortamda sunacaklar.

Gayrimenkul Satış-Pazarlama kabiliyetleri advertorial yöntemiyle artacak

Pandemiyle birlikte her şeyin değiştiği iş hayatında Gayrimenkul satış-pazarlama yöntemlerinin de değiştiğini ifade eden İzmir’in merkezli dijital pazarlama şirketi Gayrimenkul PR, ‘ilanı girip, brandayı asıp, müşterinin aramasını bekleme dönemi geride kaldı. Gayrimenkul ekonomide önemli bir finansal değişim aracıdır ve gayrimenkulün finansal kabiliyetleri ekonomistler tarafından doğru yönetilebilir. Emlak ofisleri, inşaat firmaları ve mülk sahipleri eski yöntemlerle zaman kaybetmemeli. Yeni dönemde advertorial yöntemiyle Gayrimenkuller gerçek alıcılara doğrudan ulaştırabilecek’ açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.