Dikkat trafikte avcılar var!

Dikkat trafikte avcılar var!

Ali Eyce yazdı; Dikkat trafikte avcılar var!

Bu bilgiye sahip olmak için çok uğraştım, ulaştım.

Doğruluğunu teyit ettirmeye çok ihtiyacım vardı, ihtiyacımı da giderdim.

Trafikte avcılar olduğunu net şekilde biliyorum ve sizinle paylaşmak istiyorum.

Trafikte avcı nedir?

Trafikte avcı dediğimiz araç ve araç sürücüleri, normal trafikte normal olmayan şekilde hareket ederek sizlerin trafik kullarına aykırı hareketlerinizi tahmin ediyor, biliyor, görüyor ve sizin aracınıza vurarak istemsizce trafik kazasına neden oluyor.

Trafik kurallarını dikkate almayarak, dönülmeyen yerden dönüş yaparak, durulmaz yerde durarak, park edilmez yerde park ederek, durmanız gereken yerde durmayarak yaptığınız hataların avcıları olan bu araç ve sürücüler, kaza yerinde yaptıkları kaza tutanaklarıyla sizden ve dolayısıyla aracınızın kayıtlı olduğu sigorta şirketinden para istemeye başlıyorlar.

Trafikte hatalı hareketler içinde olduğunuz için de, o kusur içinde avcının avcı olduğunu düşünmeden hareket ediyor ve teslim oluyorsunuz.

Bunun tespitini nasıl yaptık derseniz, bir vatandaşın dikkatini çeken kazada aynı aracın aynı yerde, farklı tarihlerde aynı kazayı yapması oldu.

Her hafta aynı yerden arka arkaya geçişler yapan araç, trafik kurallarına aykırı şekilde aracın U dönüşü yaptığını fark ettiğinde süratini attırıyor ve trafik kurallarına aykırı hareket eden araca yandan, sağdan, soldan en kötü ihtimal arkadan vurarak kazaya karıştırıyor kendini.

Kusurlu olduğunuzu kabul ederek doldurduğunuz trafik kaza poliçesi ise avcıya asıl hedefine sigorta şirketine giden, para almasına neden olan yolu açıyor.

Bir başka konuşulan konu ise avcıların, dış ve iç tamir yapılması gereken araçları aldıkları, onlarla trafiğe çıktıkları ve iç dış tamiri kusursuz şekilde kazaya karıştırıp masrafları sigorta şirketine yüklediği.

Bunun ispatı maalesef yok!

Trafikte kendi halinde araç kullanan birisi olarak yaptığınız trafik hatalarını kollayan, sizin kullandığınız araca çarpmak için zamanını kollayan avcıların varlığınızı bilmenizde fayda var.

Avlanmak istemiyorsanız tek yapmanız gereken şey, olması gereken şey.

Trafik kurallarına uygun şekilde araç kullanmak.

Avcılara fırsat vermemek!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.