Dikkat! Üreme Çağındaki 10 Çiftten 1’i Üreme Problemi Yaşıyor

Dikkat! Üreme Çağındaki 10 Çiftten 1’i Üreme Problemi Yaşıyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nde 6 yılda 1600 bebek dünyaya geldi. 

İEÜ Medical Park Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü ve Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği (TSRM) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık, Tüp Bebek Merkezi’nde yoğun tecrübe ve yüksek teknoloji ile devam eden hizmetlerin karşılığını almaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. 

Tüp bebek Nobel ödülüyle taçlandırılmış bir teknoloji. Bu teknoloji 1978 yılından bu yana milyonlarca bebeğin doğmasına vesile oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Tüp Bebek Merkezi’nde de son teknolojik yöntemler kullanılarak anne baba adaylarının çocuk sahibi olma hayalleri gerçekleştiriliyor.

Geç kalmayın

Tüp bebek yöntemindeki tek sorunun insanların bu yönteme geç başvurmaları olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık “İlk tüp bebeğim 27 yaşında. Şu an üniversiteye giden birçok bebeğimiz var. Bugüne kadar normal doğumlara göre artmış hiçbir problemle karşılaşmadık. Tüp bebek kendini ispatlamış, güvenilir ve bilimsel uygulamadır. Tüp bebek Türkiye'de çok yakın takipte olan bir teknolojidir. Bu konuda çocuk sahibi olmak isteyenlerin kafasında en ufak bir şüphe olmasın. Tüp bebekteki en sıkıntılı iş, tedaviye geç başvurulmasıdır. Onun için ailelere, çocuk sahibi olmakta zorlandıkları anda gerekli bilgileri almalarını tavsiye ederim.” diyerek erken tedavinin önemini vurguladı.

Üreme Çağındaki 10 Çiftten 1’i Üreme Problemi Yaşıyor

Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık, üreme çağındaki 20-45 yaş aralığındaki 10 çiftten 1’inin üreme problemi yaşadığını belirterek anne baba adaylarına tedavi boyunca pozitif düşünmelerini önerdi. Prof. Dr. Işık, “Tedavi süresince stres olumsuz bir faktördür. Doktorunuzla ve yakınlarınızla endişelerinizi paylaşın. Sağlığınıza özen gösterin. Beslenmeniz, uykunuz şimdi daha da önemli. Düzenli beslenin, sebze, meyve, bitki çayları ve bol sıvı tüketimine dikkat edin. Günde 8 saat uyumalı, geç yatmamalı ve sabah erken kalkmalısınız. Çalışıyorsanız, temponuzu biraz azaltmaya gayret edin. Yorgunluk tedavinizi olumsuz etkileyebilir. Sigara içiyorsanız bırakmalısınız. Sigara %13 oranında kısırlık nedenidir. Hem yumurta hem de sperm kalitesini olumsuz etkilemektedir” diye konuştu.

Tüp Bebek Merkezi’nde anne baba adayları, günümüz koşullarında tüp bebek tedavileri, kısırlık ve yardımcı üreme teknikleri, kısırlık nedenleri, tüp bebek tedavi süreci ve aşamaları, tüp bebek tedavisinde başarıyı arttıran uygulamalar ve karşılaşılan zorluklar, yasal süreçler ve tüp bebek tedavisinde ilaç uygulamaları ile ilgili tüm merak ettiklerini danışabilir.

Tüp Bebek Merkezi’nde son altı yılda uluslararası dergilerde ve konferanslarda yayınlanmış 20 den fazla çalışma yapıldı. Biri laboratuvar alanında olmak üzere 3 canlı uygulamalı kurs ve 10 dan fazla ulusal bilimsel toplantı düzenlendi. Laboratuvar, halen bir doktora programında da görev alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.